ροή ειδήσεων

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις - Κοντά στις Οινούσσες τα ΟΥΚ - Βίντεο

Πολλά από τα ελληνικά πλοία πλέουν στο Ανατολικό Αιγαίο, από το πιο βόρειο σημείο του έως την πλέον νότια εσχατιά



Ελικόπτερο Σινούκ μετέφερε λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα της Τρίτης ομάδες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών για να εξασκηθούν στο Helocasting (ρίψη επιχειρησιακών λεμβών από το ελικόπτερο στη θάλασσα μαζί με τις ομάδες των βατραχανθρώπων) κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών, το οποίο ουκ ολίγες φορές μπήκε στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του HellasJournal, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλά από τα ελληνικά πλοία πλέουν στο Ανατολικό Αιγαίο από το πιο βόρειο σημείο του έως την πλέον νότια εσχατιά, επιδεικνύοντας την ελληνική σημαία και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ναυτοσύνης και αποτροπής.

Ωστόσο, εκείνο που παρατηρείται είναι πως η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πέρασμα του χρόνου και με βάση τα σενάρια που έχει κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τόσο επιχειρησιακά όσο και επί χάρτου, μετατρέπει μια καθαρά ναυτική άσκηση σε διακλαδική μιας και στην άσκηση «Καταιγίδα» συμμετέχουν τόσο πολεμικά αεροσκάφη όσο και μέσα με προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πλαίσιο της άσκησης τις επόμενες ώρες θα γίνει άσκηση κατάδειξης στόχου από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων σε αεροσκάφη των Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *