ροή ειδήσεων

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο έσωσαν από βέβαιο θάνατο μικρό αγοράκι

Έπαθε αναπνευστική απόφραξη από κομμάτι μήλου

Πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί ήταν η συμβολή των εκπαιδευμένων διασωστών του ΕΚΑΒ της Ρόδου, στη μάχη με το χρόνο που δόθηκε για τη σωτηρία του μικρού αγοριού μόλις ενός έτους από τη Ρόδο, το οποίο κόντεψε να χάσει τη ζωή του από ένα μικρό κομμάτι μήλου, που σφήνωσε στο λαιμό του, εμποδίζοντάς το έτσι να αναπνεύσει.

Η υπόθεση που είχε αίσιο τέλος, διαδραματίστηκε την περασμένη Κυριακή σε χωριό της Νότιας Ρόδου, όταν το μικρό αγοράκι παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή και αμέσως μόλις οι γονείς του ειδοποίησαν, ζητώντας βοήθεια, σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Το μωρό είχε μερική απόφραξη όταν παρελήφθη. Κατά τη διακομιδή η μερική απόφραξη έγινε ολική. Το πλήρωμα, κατάφερε να απελευθερώσει μερικώς τον αεραγωγό, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μηχανήματα που υπάρχουν στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η σωτηρία του μικρού παιδιού πάντως, ήρθε από την εμπειρία και την επαγγελματική κατάρτιση που είχαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ της Ρόδου, οι οποίοι είναι άριστα εκπαιδευμένοι να ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα σε τέτοιου είδους περιστατικά.



Ταυτόχρονα, το κέντρο του ΕΚΑΒ στη Ρόδο που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου, είχε ζητήσει να υπάρχει σε ετοιμότητα ολόκληρο ιατρικό επιτελείο (παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, χειρούργοι και όλες οι άλλες ειδικότητες που ήταν απαραίτητες).

Έτσι το παιδάκι, παραδόθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, με καλό μυϊκό τόνο στους γιατρούς, οι οποίοι πλέον ανέλαβαν εξειδικευμένη δράση για τη σωτηρία του.
Από’ κει και μετά, στήθηκε ολόκληρη αερογέφυρα σωτηρίας του μικρού παιδιού ανάμεσα στο νοσοκομείο της Ρόδου και το Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και μεταφέρθηκε το παιδάκι με το ΕΚΑΒ και τους διασώστες και τους γιατρούς της Ρόδου που το συνόδευσαν.

Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ένα από τα κομμάτια είχε περάσει μέσα από την τραχεία και έμεινε μέσα στους βρόγχους με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί εκ νέου.

Μιλώντας χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο γραμματέας του εργασιακού σωματείου του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου, κος Αντώνης Αντωνάκης, επισήμανε ότι όλοι οι διασώστες που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ της περιοχής μας, είναι πολύ χαρούμενοι αλλά και πολύ περήφανοι για τη σωτηρία του μικρού αυτού αγοριού από τη Νότια Ρόδο.

«Όπως κάνουμε και με όλους τους ασθενείς μας, έτσι κάναμε και με τον μικρό μας φίλο»: Δώσαμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία και την εκπαίδευσή μας και καταφέραμε τελικά να τον σώσουμε παραδίδοντάς τον ζωντανό στους γιατρούς, που κι εκείνοι με τη σειρά τους έδωσαν τη δική τους σωτήρια μάχη.

Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος – επισήμανε ο κος Αντωνάκης μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ- ότι τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα μέχρι το περιστατικό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να παραδοθεί σε εξειδικευμένους γιατρούς. Γι’ αυτό και παρακαλούμε τον κόσμο να είναι ψύχραιμος στις περιγραφές του σε τέτοιου είδους σοβαρά περιστατικά και να μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Με τη βοήθεια του Θεού, τα καταφέραμε πάντως. Ευχόμαστε σε αυτό το αγοράκι και στην οικογένειά του να είναι τυχερό, δυνατό και υγιές σε όλη του τη ζωή.»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *