ροή ειδήσεων

Με δόσεις των οφειλών του προσπαθεί για την έξοδο από τη φυλακή της Κω ο Δημήτρης Ρίζος



Σύμφωνα με πληρηφορίες μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βεβαίωση για δοσοποίηση των οφειλών του. Πέντε ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις που τον καταδίκαζαν σε ποινή φυλάκισης 3, 5 ετών για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο αλλά και για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών ύψους περίπου 38.000 ευρώ, οδήγησαν τον άλλοτε εκδότη Δημήτρη Ρίζο στις φυλακές της Κω.

Σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών ο 82χρονος πρώην εκδότης, συνελήφθη στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου και από εκεί οδηγήθηκε στις φυλακές στη Κω, όπου σήμερα κρατούνται 95 άτομα, ανάμεσά τους και καταδικασμένοι για διάφορα «σκληρά» αδικήματα ακόμη και ισοβίτες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληρηφορίες ο Δημήτρης Ρίζος, ήδη, μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βεβαίωση για δοσοποίηση των οφειλών του, κίνηση που του ανοίγει την πόρτα για έξοδό του από τις φυλακές.

Το αίτημα αυτό βασίζεται και στο γεγονός ότι ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είναι σήμερα 82 ετών και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν τελικά,καταφέρει να δοσοποιήσει τις οφειλές του, τότε οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για την έξοδο του από τη φυλακή με κατ΄ οίκον, όμως, περιορισμό του όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *