ροή ειδήσεων

Π. Καμμένος: «Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία»



«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό. Αυτό είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα δεν θα γίνει αποδεκτή στο εσωτερικό των Σκοπίων.

«Θεωρώ», είπε ακόμα, «ότι είναι μια συμφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει είπε να γίνει μετά το δημοψήφισμα, να εγκριθεί από τον λαό να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε αφού ολοκληρωθούν αυτά θα έρθει στην Βουλή προς κύρωση».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα: «Η δική μας θέση είναι ότι αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκλιθεί και συμβούλιο πολιτικών αρηχγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992». Ο κ. Καμμένος επανήλθε στην πΓΔΜ λέγοντας ότι: «Θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή είτε απο δημοψήφισμα είτε απο την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων». Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από όλη αυτή την διαδικασία. «Η Ελλάδα έχει κερδίσει κατ’ αρχήν στην διεθνή κοινή γνώμη οτι δεν ειναι η Ελλάδα που αποκόπτει την ευρωπαική πορεία των Σκοπίων». Η Ελλάδα είναι εκείνη που πήγε σε διαπραγματεύσεις με θέσεις που εμείς διαφωνούμε αλλά στην κατεύθυνση της λύσης».

Καμμένος: δεν θα ευδοκιμήσει η συμφωνία

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας είπε ακόμα ότι «Εγώ ρισκάρω να πω οτι ο λαος της πΓΔΜ δεν υπαρχει περίπτωση να δεχθεί αυτή την συμφωνία. Καλώ τα άλλα κόματα να ξεκαθαρίσουν την θεση τους, κυρίως τη ΝΔ.»

Θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας στους ΑΝΕΛ – Όποιος θέλει να φύγει από τώρα
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα μιλώντας για την συμφωνία ότι αυτή που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή. Επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα. Εμείς ή ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ακόμα ότι τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Θ. Τουσουνίδης. Η έως τώρα εκπρόσωπος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/6/18 22:26

    Δεν θα ψηφίσουν ε τη συμφωνία αλά στηρίζουν την κυβέρνηση ουστ κοπρόσκυλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/18 01:12

    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ''ΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *