ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση - βόμβα: Επτά στους δέκα Έλληνες λένε ΟΧΙ στη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια



Το γκάλοπ της Marc έρχεται να επιβεβαιώσει το λαϊκό αίσθημα - Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για μια καλή συμφωνία, ο Ελληνικός λαός διατηρεί επιφυλάξεις και για τα αποτελέσματα της συμφωνίας, ενώ παράλληλα είναι αντίθετος με τη χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς.


Σχεδόν επτά στους 10, και συγκεκριμένα το 68,3% των πολιτών, απορρίπτουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 14,4 ποσοστιαίες μονάδες.


Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην προδημοσίευση της κυριακάτικης έκδοσης, το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.


Ως προς τις προεκτάσεις της συμφωνίας στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη.

​Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει το προβάδισμά του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις 14,4 μονάδες, έναντι 10,3 τον Μάρτιο.

Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 30,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%

Κίνημα Αλλαγής: 7,5%

Χρυσή Αυγή: 7,3%

ΚΚΕ: 6,3%

Σχόλια

  1. Και οι 8 στους 10 δεν ήθελαν νέα μνημόνια, και ψήφισαν σε εκείνο το δημοψήφισμα παρωδία ΟΧΙ που στην συνέχεια έγινε ΝΑΙ όταν κλείσανε τις τράπεζες και τότε έγιναν όλοι αρνάκια. Ο πατριωτισμός του Ελληναρά γυρνάει γύρω από την τσέπη του. Όταν είναι για τέτοια ζητήματα εθνικά γίνεται Ελληνας και όταν τον καλούν να πληρώσει τους φόρους του και να τηρεί τους νόμους γίνεται "αλλοδαπός"! Δεν είδα όμως κανέναν να παραπονεθεί στον ανεκδιήγητο Παυλόπουλο όταν κουνούσε το δάχτυλο στην Μέρκελ ότι "δεν ξεχνάμε το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις"...... και αντί να το απαιτήσει μαζί με το τσίρκο που τον ψήφισε, προτιμάει να λουφάζει στην γωνιά του, να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις και να δίνουμε "γη και ύδωρ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *