ροή ειδήσεων

Έρχεται… τσουνάμι τουριστών από Γερμανία, Βρετανία και σκανδιναβικές χώρες



«Εισβολή» επισκεπτών από Γερμανία, Μ. Βρετανία και Σκανδιναβικές χώρες αναμένεται φέτος την καλοκαιρινή σεζόν σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Μια πρώτη ενδεικτική εικόνα της αναμενόμενης πλημμυρίδας τουριστών από τις παραπάνω χώρες αποτελούν οι αεροπορικές αφίξεις που κατεγράφησαν από χώρες του εξωτερικού τον περασμένο Μάιο, οι οποίες μάλιστα στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ήταν αυξημένες σε διψήφιους αριθμούς(20%-40%) λόγω κυρίως των χαμηλών τιμών στα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την γεωγραφία των εθνικοτήτων που έφτασαν αεροπορικώς στη χώρας από χώρες του εξωτερικού τις πρώτες τρεις θέσεις σε αριθμό επισκεπτών, με ποσοστά που αγγίζουν το 80%, καταλαμβάνουν σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας επισκέπτες από τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες.
Στα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου από τους ξένους επισκέπτες που έφτασαν τον περασμένο Μάιο ο ένας στους τέσσερις ήταν από τη Γερμανία και ακολούθησαν Βρετανοί, Σουηδοί, Γάλλοι και Φιλανδοί.
Στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης "των Χανίων περισσότεροι από τους μισούς που έφτασαν στο νησί της Κρήτης (πάνω από 85.000)προέρχονταν από την αγορά χωρών της Σκανδιναβίας (Σουηδοί, Νορβηγοί, Δανοί, Φιλανδοί) ενώ σημαντικό αριθμό κατέγραψαν και οι επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία.
Στη Θεσσαλονίκη από τους 221.087 επισκέπτες που έφτασαν τον Μάιο από χώρες του εξωτερικού ο ένας στους τρεις ήταν Γερμανός ,και ακολούθησαν Βρετανοί, Κύπριοι, Ρώσοι ,Ιταλοί αλλά και Ισραηλινοί.
Στο νησιά της Κέρκυρας και της Κω τις πρώτες δύο θέσεις σε αριθμό επισκεπτών κατέλαβαν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί και ακολούθησαν Πολωνοί, Ολλανδοί, Γάλλοι κλπ.
Πλήρης είναι η κυριαρχία των Βρετανών επισκεπτών στα Ιόνια νησιά (60%-70%) και ακολουθούν Πολωνοί, Ολλανδοί, Σουηδοί, Δανοί, Γερμανοί κλπ.
Στη Λέσβο και τη Σάμο την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Ολλανδοί (καταλαμβάνοντας το 50% των αφίξεων) και ακολουθούν κατά σειρά Γερμανοί, Βρετανοί, Σουηδοί ,Δανοί, Νορβηγοί και Φιλανδοί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *