ροή ειδήσεων

ΝΔ: «Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel»



Επίθεση στην ΕΡΤ με χαρακτηρισμούς όπως «ΣΥΡΙΖΑ – Channel» εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή το χθεσινό δελτίο ειδήσεων όπου πρώτο θέμα έπαιξε η επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο και όχι την αποχώρηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.


Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι «το πώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel το ξέρουν πια όλοι οι πολίτες, εξού και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν απομείνει να παρακολουθούν την προπαγάνδα της».

Επισημαίνει ότι «επειδή, ωστόσο, τη Δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι πολίτες, η ΝΔ εκδίδει σήμερα ένα ενημερωτικό σημείωμα με όσα μετέδωσε -αλλά και όσα δεν μετέδωσε- το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 8 το βράδυ».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται αναλυτική κριτική στην ιεράρχηση των ειδήσεων που προβλήθηκαν στο δελτίο.
Η ΝΔ αναλύει στην ανακοίνωση της την ιεράρχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ

Ξεκινώντας αναφέρει ότι «χθες 26 Ιουνίου η ΕΡΤ προέβαλε ως πρώτο θέμα όχι την μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά έναν βουλευτή (που προέταξαν όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά κανάλια), αλλά τη συνάντηση του κ. Αλ. Τσίπρα με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι».

Επίσης, επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του εκτενούς ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης «δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη φραστική επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη μέρα ο πρωθυπουργός από Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο».

Ως δεύτερο θέμα του δελτίου οι ιθύνοντες της ΕΡΤ ιεράρχησαν τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι “το πρόσφατο Eurogroup δημιουργεί καθαρό διάδρομο για την οικονομία και τους επενδυτές”.

Στο 3λεπτο ρεπορτάζ έγινε εκτενής αναφορά στον «ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο που έχουν προκαλέσει οι επιλογές της κυβέρνησης στις διεθνείς αγορές και το διεθνή Τύπο», όπως βέβαια και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι «η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη παρουσιάστηκε ως τρίτο θέμα. Το ρεπορτάζ ξεκίνησε, βέβαια, με το non paper του Μαξίμου και είχε τον εξής πρόλογο: «Σχέδιο νέας αποστασίας που απεργάζονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη καταγγέλλουν κυβερνητικοί κύκλοι».

«Η ΝΔ παρεισέφρησε ως σύντομη παραφωνία»

Η ανακοίνωση της ΝΔ τονίζει ότι στο θέμα που ακολούθησε «παρεμβλήθηκε η ανακοίνωση της ΝΔ που ήταν και η μόνη στιγμή σε ολόκληρο το χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που παρεισέφρησε μια πολύ σύντομη… παραφωνία διάρκειας μόλις 7 δευτερολέπτων».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «εξυπακούεται ότι μετά την παραφωνία αυτή μεταδόθηκε εκτενές απόσπασμα συνέντευξης του κ. Κοντονή που εκ νέου κατήγγειλε ότι «είναι προφανές ότι πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης».

Αφού ανέλυσε τη θεματολογία των υπόλοιπων ρεπορτάζ που προβλήθηκαν το Γραφείο Τύπου της ΝΔ κατέληξε ότι το «δελτίο ολοκληρώθηκε με αποσπάσματα από το Μουντιάλ, που είναι και ο μόνος λόγος για να παρακολουθούν εσχάτως οι τηλεθεατές την ΕΡΤ».

Στη συνέχεια επεσήμανε τις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας οι οποίες δεν προβλήθηκαν σκοπίμως από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι στόχος αυτής της ανακοίνωσης είναι να «συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της, ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσια τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ-Channel λειτουργώντας ως φερέφωνο του Μαξίμου» και παράλληλα ζητά ότι «ως δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο».

Και καταλήγει «απαιτώντας από τους πάσης φύσης «συμβούλους» που έχει εγκαταστήσει το Μαξίμου στην ΕΡΤ να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *