ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚE Μανώλη Συντυχάκη



Με στόχο να έρθουν στο προσκήνιο τα πολύ σοβαρά προβλήματα του νησιού της Ρόδου αλλά και να οργανωθεί η πάλη για την αντιμετώπισή τους η Τομεακή Οργάνωση Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία με τον βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη.

Την Κυριακή 17 Ιούνη ο Μ. Συντυχάκης συζήτησε με κατοίκους της Αρχαγγέλου, για το πολύ οξυμένο αυτή την περίοδο πρόβλημα με το νερό. Σε ορισμένες συνοικίες το νερό έχει σταματήσει να τρέχει από τις βρύσες για εβδομάδες. Τεράστιο ζήτημα αποτελεί επίσης το ότι δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός στην περιοχή, πράγμα που έχει ολέθριες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της Αρχαγγέλου, λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης επί δεκαετίες.

Εκφράστηκε επίσης η οργή των κατοίκων και για τα μέτρα που παίρνονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μειώνοντας συνεχώς μισθούς, συντάξεις, παροχές, ενώ η φορολογία αυξάνεται. Πολλοί μικρομαγαζάτορες, όταν η κουβέντα πήγε γύρω από την «ανάπτυξη» αναρωτήθηκαν πού πάει τελικά όλος αυτός ο κόσμος που έρχεται στη Ρόδο, και ενώ το νησί πνίγεται στον τουρισμό, τα μαγαζιά φυτοζωούν, αλλά και οι εργαζόμενοι τσακίζονται μέσα στα ξενοδοχεία με χαμηλότερους μισθούς, με όλο και πιο εντατική δουλειά.

Ο βουλευτής τόνισε ότι όλοι επικαλούνται την «ανάπτυξη» ως τη λύση στα προβλήματα του λαού. Κρύβουν όμως ότι ωφελεί μόνο τους λίγους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους, ενώ την ίδια στιγμή καταστρέφει τους υπόλοιπους. Επισήμανε ακόμη ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί χωρίς να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους και να έρθουν σε ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ, των μονοπωλίων και τα πολιτικά τους στηρίγματα.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μ. Συντυχάκης περιόδευσε στα Μαριτσά. Στη συζήτηση με τους κατοίκους ήταν έκδηλη η απογοήτευση για τις μέχρι σήμερα πολιτικές, ιδιαίτερα για τη σημερινή κυβέρνηση η οποία αναδείχθηκε κάνοντας «εμπόριο ελπίδας» και κρατώντας τη σημαία της «αριστεράς» και των λαϊκών αγώνων, αλλά τελικά συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι.

Ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός να βγουν μπροστά, να μην αφήσουν να περάσουν άλλα χαμένα χρόνια. «Το ΚΚΕ είναι μπροστά στους αγώνες, αλλά θα πρέπει οι αγώνες αυτοί να ενισχυθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Να βάλουν στο στόχαστρό τους τον πραγματικά ένοχο, το κεφάλαιο», τόνισε.





Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 18 Ιούνη ο Μ. Συντυχάκης βρέθηκε στη ΔΕΥΑΡ και συζήτησε με τους τεχνικούς για ζητήματα εργασιακά αλλά και της πολιτικής επικαιρότητας. Ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου τους. Από τη συζήτηση με το σωματείο αναδείχθηκαν σοβαρά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση και έλλειψη εξοπλισμού αλλά και το ζήτημα των 60 υπαλλήλων της πρώην ΔΕΥΑΙ, που παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης εξακολουθούν να είναι σε ανασφάλεια και ομηρία. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη να προχωρήσει η Β’ φάση του έργου του φράγματος του Γαδουρά ώστε να συνδέσει περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού. Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων. Με βάση αυτήν την κατεύθυνση η χρηματοδότηση των έργων επιλέγεται με βασικό κριτήριο πόσο αυτά θα αποδώσουν σε κέρδη, ώστε να αξιοποιηθούν από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν ως πανάκριβο εμπόρευμα το νερό. Τέτοιο άλλωστε παράδειγμα είναι και η περίπτωση του φράγματος του Γαδουρά. Συνάντηση έγινε και με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της επιχείρησης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Περιόδευσε σε τμήματα και συζήτησε με εργαζόμενους που περιέγραψαν τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου. Εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης το προσωπικό έχει οδηγηθεί σε σωματική και ψυχική εξάντληση. Πάνω από 10.000 είναι τα ρεπό που δεν έχει πάρει το προσωπικό, όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο υποδιοικητής του νοσοκομείου σε συνάντηση που ακολούθησε μαζί του.

Αποκαλυπτικά ήταν και τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό, ο οποίος μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Εντονότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες φύλαξης και καθαριότητας όπου εκτός από τις τραγικές συνθήκες δουλειάς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό των εργολάβων και τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε μια διαρκή αβεβαιότητα αφού κάθε μήνα αλλάζουν εργοδότη. Από την άλλη η κυβέρνηση προκρίνει κρατικές εργολαβίες αντί για μόνιμο προσωπικό, δηλαδή πάλι δουλειά με άθλιες συνθήκες, με ομηρία αλλά με αφεντικό το κράτος.

Η κατάσταση στις μονάδες απ’ ό,τι διαπιστώθηκε είναι οριακή λόγω της μεγάλης έλλειψης του προσωπικού. Όλα αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και θέλει τις μονάδες Υγείας αυτόνομες οικονομικά που να στηρίζονται στην αφαίμαξη των εργαζομένων ώστε ν’ απαλλαγεί το κράτος από τη χρηματοδότηση, τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους, να μην απογοητεύονται στο δύσκολο δρόμο του αγώνα.





Η διήμερη περιοδεία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη σύσκεψη - συζήτηση στο ξενοδοχείο «ΠΛΑΖΑ» για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ανάμεσα στα άλλα επισήμανε ότι «τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, η οργάνωση, η υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Για να πιστέψει η εργατική τάξη, ο λαός στις δυνάμεις τους, ότι μπορεί να κάνει κουμάντο ο ίδιος στη χώρα μας παίρνοντας τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια του, τσακίζοντας την εξουσία του κεφαλαίου, για να ζήσουμε έξω από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα παλιά και τα νέα αντιλαϊκά προγράμματα, τις αντεργατικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις τους.»

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι είναι πραγματικά το πιο γρήγορο και μάλιστα διπλό πιστόλι», συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Μέσα σε λίγες μέρες με φοβερή προσήλωση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό θωρακίζει, διασφαλίζει την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τα επόμενα χρόνια και μέσα στη χώρα και για τις μπίζνες του έξω από αυτήν.

Αυτό είναι και το «νήμα» που συνδέει το τσάκισμα των μισθών, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού, το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, με τις κάθε είδους διευκολύνσεις που παρέχει η κυβέρνηση στο πολεμικό σχέδιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με τη συμφωνία-«διαβατήριο» για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Ο ομιλητής ανέλυσε όλη την πολιτική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, και καταλήγοντας τόνισε: «Γι' αυτό τώρα, όλοι και όλες πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές.

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να περάσουμε στην επίθεση και πάλι.

Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές.

Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, συμφωνείτε όμως ότι τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από μας, να ζήσουν σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους. Γιατί το σύγχρονο, το νέο δεν είναι ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *