ροή ειδήσεων

Με voucher οδοντιατρική κάλυψη σε οικονομικά αδύναμους



Την διάθεση μέρους των πιστώσεων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να καλύψουν δωρεάν τις οδοντιατρικές τους ανάγκες προσφεύγοντας σε ιδιώτες οδοντιάτρους, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας


Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι πιστώσεις αυτές αναμένεται να προκύψουν από την ετήσια αύξηση του ορίου δαπανών για τη δημόσια υγεία, με βάση την αντίστοιχη ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Το πρόγραμμα θα αφορά μια μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα, σε κάθε ασθενή της οποίας θα δοθεί με κριτήρια προτεραιότητας η ενίσχυση με τη μορφή voucher. Ο σχεδιασμός αυτός, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αφορά το σύνολο των ιδιωτών οδοντιάτρων.

Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι το χρηματικό ύψος και οι υπηρεσίες που θα καλύπτει το voucher, θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση – μεταξύ άλλων – και με τον κλάδο των οδοντιάτρων. Συζητήθηκαν επίσης, θεσμικά αιτήματα που άπτονται της θέσπισης, μετονομασίας και καθορισμού αντικειμένου νέων ειδικοτήτων ή εξειδικεύσεων στον χώρο της οδοντιατρικής, και ο κ. Πολάκης επανέλαβε την σαφή πρόθεση του υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει την προτεινόμενη ειδικότητα στις ιατρικές ειδικότητες, με βάση πάντα τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *