ροή ειδήσεων

Για νέο ιστορικό ρεκόρ βαδίζει η Ελλάδα φέτος στον τουρισμό

Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Αυστραλούς Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος και Κως

«Φουλ« για νέο ιστορικό ρεκόρ βαδίζει η Ελλάδα στον τουρισμό και μάλιστα με αποτελέσματα που πιθανότατα θα εκπλήξουν, όπως μαρτυρούν όλα τα στοιχεία και όλα τα συμφραζόμενα. Ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την χώρα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια φέτος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι φέτος υπάρχει και ξεκάθαρη αύξηση εσόδων σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ήταν και το ζητούμενο τα τελευταία χρόνια.


Συγκυριακοί λόγοι, όπως το γεωπολιτικό ρίσκο που ακόμη υπάρχει σ’ όλες τις γύρω ανταγωνιστικές περιοχές όπως Τουρκία και Βόρεια Αφρική, αλλά και η ουσιαστική ωρίμανση επενδύσεων σε πολλά επίπεδα, εκτοξεύουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Όχι άδικα ο τουρισμός χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια «η βαριά βιομηχανία» ή «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας». Κάθε καλοκαίρι το ποσοστά πληρότητας σε ξενοδοχεία και καταλύματα καταγράφουν νέα ρεκόρ, ενώ και οι τοπικές οικονομίες «ζουν και αναπνέουν» από τους τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, εντυπωσιακή ήταν η «αντοχή» του κλάδου του τουρισμού μέσα στα δύσκολα για τη χώρα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σε αντίθεση με ολόκληρους κλάδους που είδαν τα κέρδη και τις αποδόσεις τους να καταποντίζονται αυτά τα χρόνια ο Τουρισμός όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αλλά σημείωνε άνοδο στα κέρδη του χρόνο με το χρόνο.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου σύμφωνα με αυτά οι αφίξεις στην Ελλάδα το 2014 ήταν 24 εκατομμύρια, το 2015 26 εκατομμύρια, 30 εκατομμύρια το 2016 και το 2017 και φέτος, μάλλον, 35 εκατομμύρια.

Αντίστοιχα τα κέρδη που απέφερε η μαζική εισροή τουριστών στην Ελλάδα ανά συναπτά έτη ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ συμβάλλοντας καθοριστικά στο ελληνικό ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά γραφεία της Αυστραλίας, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Αυστραλούς που πάνε στην Ελλάδα είναι Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος και Κως.

neoskosmos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *