επικαιρότητα

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών της Ρόδου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την ενισχυτική διδασκαλία θα αναλάβουν φοιτητέςΜαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε 125 παιδιά οικογενειών της Ρόδου, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα αναλάβουν να κάνουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη χθες εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος που είχε ξεκινήσει στον δήμο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για την επισιτιστική βοήθεια σε άπορους συμπολίτες μας, με στόχο να ενταχθούν και άλλες παροχές, όπως τα κοινωνικά φροντιστήρια σε παιδιά του δημοτικού, αρχικά, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, ήταν αυτονόητο ότι η συνεργασία έπρεπε να ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο σκοπός της σύμβασης είναι διττός: Από τη μία η προσφορά υπηρεσιών σε συμπολίτες μας, μικρούς ή μεγάλους, που έχουν την ανάγκη αυτών των μαθημάτων και από την άλλη είναι και συμβολικός, αφού συνεχίζει μία συνεργασία που ξεκίνησε ο δήμος με το πανεπιστήμιο και σε άλλους τομείς, όπως οι πρόσφυγες, οι διαλέξεις που γίνονται κάθε μήνα για διάφορα θέματα κ.λπ.

Στην πάρα πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει και από την αρμόδια Διεύθυνση των Προνοιακών Δομών, η οποία έχει μελετήσει πολλά στοιχεία των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο δήμαρχος. Η συγκεκριμένη μελέτη, μάλιστα, περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τις γειτονιές όπου υπάρχουν μεγάλα ποσοστά φτώχειας και τα παιδιά έχουν αδυναμία να φοιτήσουν οπουδήποτε αλλού. Επίσης, σημείωσε ότι ανοίγει δρόμους και για το μεγάλο πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη μετεγκατάσταση των Ρομά, για τους οποίους προβλέπονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μία τεκμηριωμένη σύμβαση με στοιχεία, στατιστικές και με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα, είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γεωργία Λιαράκου τόνισε ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επιθυμεί πολύ τη συνεργασία με τον δήμο και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι κοινές δράσεις. «Βλέπουμε το πανεπιστήμιο σαν ζωντανό κύτταρο στο πλαίσιο μίας κοινωνίας και το πανεπιστήμιο από μόνο του δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχει αυτή η όσμωση και αν δεν δέχεται συνέχεια τα ερεθίσματα από έξω και εμείς να δίνουμε τις καινούργιες γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε και να παίρνουμε από εσάς πολλά ερεθίσματα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας» επεσήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Λιαράκου εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί αυτό είναι καθαρά ένα αντικείμενο του Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, αφού το αντικείμενό τους είναι να εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς δασκάλους και, έτσι, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν από τώρα αναλαμβάνοντας μία υπεύθυνη θέση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει με έναν μικρό αριθμό παιδιών και φοιτητών, με στόχο όλο αυτό να διευρυνθεί στο μέλλον.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά