ροή ειδήσεων

Σοκάρουν οι ιατροδικαστές: Οι μισοί είναι απανθρακωμένοι και οι υπόλοιποι πνιγμένοι



«Είναι μία κατάσταση πρωτογνωρη, μία κατάσταση μαζικής καταστροφής». Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, περιγράφοντας τον τραγικό απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, που έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 81 νερούς.

«Έχουμε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα σε αρκετά θύματα. Οι αιτίες των θανάτων οφείλονται κυρίως σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς εντός του ύδατος. Επιπροσθέτως, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες», πρόσθεσε.

«Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Σοροί γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει», τόνισε ο κ.Καρακούκης.


«Οι αναγνωρίσεις είναι άλλη υπηρεσία, η ΔΕΕ, το τμήμα εργαστηρίων. Οι λήψεις δειγμάτων γίνεται επίσης από συνεργείο του DNA. Εδώ βρίσκονται τρία συνεργεία. Βρίσκονται ψυχολόγοι και εργαστηριακοί αναλυτές για τις υπόλοιπες εξετάσεις. Αν γίνει και επιστημονική αναγνώριση με DNA μπορούν να πάρουν το συγγενή τους», σημείωσε.

Με τη σειρά του ο κ.Νίκος Καλόγρηας, τόνισε ότι στη διαδικασία συμμετέχει όλη η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών - Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη βοήθεια από άλλες ιατροδικαστικές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είναι μία μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες και η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια θανάτου που τιις περισσότερες φορές είναι προφανής», τόνισε ο κ.Καλόγρηας.



Πηγή: Protothema.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *