ροή ειδήσεων

Ρόδος: Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες της Λίνδου από την σεζόν!



Σε μία από τις χειρότερες ,εισπρακτικά χρονιά, εξελίσσεται η φετινή για τους επιχειρηματίες της Λίνδου. Κόσμος μπορεί να κυκλοφορεί όμως τα χρήματα που αφήνει , στην τοπική αγορά είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα ο τζίρος της να είναι μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η κίνηση στα καταστήματα και στα εστιατόρια της Λίνδου από τότε που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν μέχρι και τις 15 Ιουλίου ήταν υποτονική ,με αποτέλεσμα οι τζίροι να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια. Οι επιχειρηματίες της Λίνδου δεν κρύβουν την απογοήτευση τους ,που και φέτος η χρονιά είναι χαμένη για την τοπική οικονομία.

Εκτός από τους τουρίστες που διαμένουν στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της , την Λίνδο επισκέπτονται καθημερινά 6.000-7.000 τουρίστες οι οποίοι όπως φαίνεται είναι με «τρύπια» πορτοφόλια. Τα χρήματα που αφήνουν είναι ελάχιστα , καθώς προτιμούν αντί τα εστιατόρια της Λίνδου τις καφετέριες της που προσφέρουν πιο οικονομικό φαγητό. Όμως η κίνηση και στα τουριστικά καταστήματα είναι μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες της Λίνδου φέτος που η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ο τζίρος στην τοπική οικονομία της είναι μειωμένος κατά 30% .Η αγοραστική κίνηση που καταγράφεται είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πάντως τις τελευταίες ημέρες κάτι ξεκίνησε να κινείται στην τοπική αγορά της Λίνδου και όπως εκτιμάται και ο Αύγουστος θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Παρόλα αυτά ο μισός Ιούλιος και ο Αύγουστος , δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών και κυρίως τις οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών, όλης της χρονιάς. Οι επιχειρηματίες της Λίνδου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι κατά την χειμερινή περίοδο που δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κεντρικό κράτος αλλά και να καταβάλουν τα ενοίκια των μαγαζιών τους , τα οποία εξακολουθούν να είναι απλησίαστα για την εποχή.

Και φέτος οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας είναι χαμηλής εισοδηματικής στάθμης και επιλέγουν να διαμένουν σε ξενοδοχεία που τους προσφέρουν διακοπές allinclusive, αντί να ξοδεύουν για την σίτιση και τη διασκέδαση τους κατά την παραμονή τους στη Ρόδο.

Όπως φαίνεται τα ελκυστικά πακέτα διακοπών που προσφέρουν οι tour operators, σε συνδυασμό με τις προσφορές των ξενοδόχων για να κρατηθεί ψηλά το τουριστικό ενδιαφέρον, θεωρούνται οι δύο βασικοί λόγοι που μειώνονται οι δαπάνες των τουριστών. Επιπλέον, οι πολλές επιλογές σε καταλύματα, πέραν των ξενοδοχείων, και η αύξηση του αριθμού των μεμονωμένων ταξιδιωτών έχουν με τη σειρά τους επηρεάσει σημαντικά το κόστος των διακοπών.

Αν η Λίνδος που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που διαμένουν σε όλο το νησί και με δεδομένο πως διαθέτει και υπερπολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες διανύει μια δύσκολη εισπρακτική χρονιά , τότε η κατάσταση στις υπόλοιπες περιοχές της Ρόδου είναι απελπιστική.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/7/18 18:52

    αφου ειναι οβριοί..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/7/18 23:18

    Όταν επί χρόνια ολόκληρα τρώγατε με χρυσά κουτάλια, διαμαρτύρεστε τώρα που τρώτε με ασημένια? Βέβαια θα μου πεις πως θα βγουν τα έξοδα της πόρσε και του γιότ. Αλλά ρε μάγκες για πείτε μου για τον τόπο σας τι κάνατε; Μια ρημάδα τριτοκοσμική τουαλέτα έχετε που ντροπιάζει τον τόπο, κάτι κολώνες που γέρνουνε χρόνια τώρα και δρόμοι γεμάτοι μπάζα. Τι περιμένετε δηλαδή να έρθουν με αυτά τα χάλια, πρίγκιπες ή μικροαστοί; Να λέτε και ευχαριστώ που έρχονται και αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/7/18 00:38

      Πέστα Χρυσόστομε....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/7/18 09:56

      Οι κουβαρδάδες οι Λινδιακοί , γιατί να σε πληρώσει καποιος πρεπει να του προσφέρεις και κατι,δεν είναι λογικό ;Εσείς τι προσφερετε ;; 12 ερω η σαλάτα και 2 ευρώ το νεράκι ;;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *