ροή ειδήσεων

Τέλος οι επισκέψεις στις εφορίες για ψύλλου πήδημα

Τι σχεδιάζει η ΑΑΔΕ με στόχο την αποσυμφόρηση



Σε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των εφοριών προχωρεί τους ερχόμενους μήνες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ώστε να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό οι ουρές φορολογουμένων που σχηματίζονται κατά καιρούς για συνήθεις συναλλαγές τους, επιτείνοντας τη γραφειοκρατία και περιορίζοντας τη μετάβαση των υπηρεσιών στο νέο ψηφιακό πεδίο που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή.

Στόχος των μέτρων που σχεδιάζει η ΑΑΔΕ ώστε να απλοποιηθεί ο ρόλος των εφοριών και να απελευθερωθούν ανθρώπινοι πόροι προς την κατεύθυνση του ελεγκτικού μηχανισμού, είναι να εξαλειφθεί σε σημαντικό βαθμό η απαίτηση για αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων στις εφορίες για τυποποιημένες μεταβολές που με τα σημερινά δεδομένα μπορούν κάλλιστα να εκτελεστούν ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως.


Προς την κατεύθυνση αυτή η ΑΑΔΕ σχεδιάζει την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση και ψηφιοποίηση όλων των τμημάτων των εφοριών και κυρίως ορισμένων που λειτουργούν χειρόγραφα όπως αυτά το κεφαλαίου.

Στα πλαίσια των αλλαγών σχεδιάζεται:
Η on line διασύνδεση των εφοριών με τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες έτσι ώστε τα αρχεία τους να ενημερώνονται απευθείας για οποιεσδήποτε μεταβολές των φορολογουμένων, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται και να τις δηλώνουν οι ίδιοι στις εφορίες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται μεταβολές όπως γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια, κλοπές ή αποσύρσεις οχημάτων, αλλαγή αστυνομικής ταυτότητας κλπ.
Τήρηση αρχείου επισκέψεων φορολογουμένων ώστε να γνωρίζει ο επικεφαλής της κάθε εφορίας ποια τμήματα εξακολουθούν να ζητούν αυτοπρόσωπη παρουσία φορολογουμένων και για ποιο λόγο και αν αυτό μπορεί να αλλάξει και ορισμένες συναλλαγές να καλύπτονται ηλεκτρονικά. Επίσης να γνωρίζει πού βρίσκεται η υπόθεση κάθε φορολογούμενου.
Τα τμήματα κεφαλαίου των εφοριών που εξακολουθούν να λειτουργούν χειρόγραφα και όπου απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων για μεταβιβάσεις ακινήτων, να περάσουν στην ψηφιακή εποχή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *