ροή ειδήσεων

Νέος εφιάλτης για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Οι Τούρκοι τους θεωρούν ύποπτους διαφυγής



«Βρώμικα» παιχνίδια εις βάρος των Μητρετώδη και Κούκλατζη – Προσπαθούν να βρουν κατηγορητήριο για να συνεχίσουν να τους κρατούν στις τουρκικές φυλακές – Νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών


Για μια ακόμη φορά η Τουρκία επιβεβαιώνει πως δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της Δικαιοσύνης και πως αποτελεί ένα καθαρά απολυταρχικό καθεστώς.


Το «σουλτανάτο» του Ερντογάν επιμένει με τρόπο εμμονικό στην παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για λόγους καθαρά πολιτικής πίεσης απέναντι στην Ελλάδα και με δεδομένη πλέον την απαίτηση του «σουλτάνου» για την ανταλλαγή τους με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Είναι πραγματικά απίστευτο, μία χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη και επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ, να κρατά παρανόμως, χωρίς κατηγορητήριο και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης τους πολίτες μιας άλλης χώρας.

Ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης άκουσαν σήμερα (17/07) ακόμα ένα «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισής τους. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου.


Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, η αιτιολογία του τουρκικού δικαστηρίου ως προς την απόφασή του να αρνηθεί την αποφυλάκιση. Ειδικότερα, οι δικαστές επικαλέστηκαν τη συνέχιση των ερευνών στα δεδομένα που βρέθηκαν στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ για πρώτη φορά οι Τούρκοι δικαστές υποστήριξαν πως οι δύο Έλληνες είναι «ύποπτοι διαφυγής».

Είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές Αρχές αναφέρονται σε μια τέτοια κατηγορία, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για τις προθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *