ροή ειδήσεων

Ρόδος: Γκρινιά για την ποιότητα των τουριστών!



Μικρή αύξηση της τουριστικής κίνησης αναμένεται για τον μήνα Ιούλιο στο νησί της Ρόδου. Οι αφίξεις ξένων τουριστών τον μήνα Ιούλιο εκτιμάται πως σημειώνουν αύξηση που κυμαίνονται σε μονοψήφιο αριθμό σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Στο νησί μας επικρατεί στην κυριολεξία το αδιαχώρητο από την παρουσία των τουριστών και η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Ρόδου αγγίξει αυτή την περίοδο το 90%. Ένα ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό , όπως δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, αφού φέτος τέθηκαν σε λειτουργία πέντε χιλιάδες νέες κλίνες , λειτουργούν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και έχει εξαπλωθεί και στο νησί μας η ενοικίαση κατοικιών μέσω , airbus.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών τον μήνα που διανύουμε εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 300.000. Παρόλα αυτά οι τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες της Ρόδου δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι για την ποιότητα των τουριστών που επιλέγουν το νησί μας για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μπορεί κάθε χρόνο να ξοδεύονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου τεράστια ποσά για την προβολή και διαφήμιση του νησιού μας εντούτοις θεωρείται αμφίβολο αν πιάνουν και τόπο. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο είναι χαμηλής εισοδηματικής στάθμης και επιλέγουν μαζικά να διαμένουν σε ξενοδοχεία all inclusive και να μην αφήνουν χρήματα στην τοπικά αγορά.

Βέβαια η ποιότητα των τουριστών που επιλέγουν τη Ρόδο εξαρτάται από τις υπηρεσίες που προσφέρονται αλλά και από την κατάσταση στην οποία σήμερα βρίσκεται το νησί μας. Το οδικό της δίκτυο όπως και ο φωτισμός του είναι σε «μαύρο» χάλι, οι σημάνσεις για τους πεζούς είναι «εξαφανισμένες» από τους δρόμους της πόλης μας αλλά και του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της , ενώ σε κάποιες περιοχές οι τουρίστες όπως και οι κάτοικοι τους κάποιες φορές αναγκάζονται να πουν το «νερό- νεράκι». Οι βασικές υποδομές της Ρόδου είναι γερασμένες και όλα αυτά τα χρόνια παρά τις όποιες προσπάθειες μπορεί να έγιναν δεν αναβαθμίστηκαν αλλά βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση. Επίσης οι τουρίστες τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν να μετακινούνται με τα λεωφορεία της «ΔΕΣ ΡΟΔΑ» τα οποία είναι παλαιωμένα και ουκ ολίγες φορές την ώρα που βρίσκονται σε κίνηση μπορεί να υποστούν βλάβη με αποτέλεσμα οι επιβάτες τους να αναζητούν άλλο τρόπο για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τουρίστες παραμένουν οι ίδιες τα τελευταία χρόνια και σε ορισμένους τομείς είναι χειρότερες , γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι εκτός από τα λόγια και στην πράξη οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την βελτίωση τους.

12vima.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/7/18 17:39

    πολυ σωστα! γκρινια για την ποιοτητα των μονιμων κατοικων κανεις ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τουρίστες παραμένουν οι ίδιες τα τελευταία χρόνια και σε ορισμένους τομείς είναι χειρότερες.

    Αλήθεια οι κατά τα άλλα λαλίστατοι και ανικανότατοι αιρετοί τι κάνουν; Και μετά παραπονιόμαστε για την ποιότητα των τουριστών; Τι τους προσφέρουμε δηλαδή περισσότερο από τους γείτονες; Αύγουστος και ακόμα η νησίδα Τσαϊρι - αεροδρόμιο είναι με χόρτα και ξερά φυτά από το "πολύ πότισμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ποιότητα των κατοίκων είναι ίδια με των υπολοίπων Ελλήνων αγαπητέ. Απ όλα έχει ο μπαξές. όσο για την ποιότητα των τουριστών, ότι δίνεις παίρνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *