ροή ειδήσεων

Η πραγματικότητα για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Ρόδου έχει πόνο, έχει αίμα, και όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει και θάνατο!



Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις στα πληρώματα και στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ρόδου έχουν πολλαπλασιαστεί και ο κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των διασωστών είναι μεγαλύτερος από ποτέ.


Οι επιθέσεις είναι πάρα πολύ βίαιες και οι δράστες έχουν ως σκοπό την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών στους διασώστες.


Αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξει ΘΑΝΑΤΟΣ!


Τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.


Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία αλλά και όλοι οι φορείς του νησιού να αφήνουν απροστάτευτους ανθρώπους που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να λειτουργήσει ένα σύστημα με τόσο λίγους ανθρώπινους πόρους και μέσα.


Είναι απαράδεκτο να μην τιμωρούνται δράστες (Έλληνες και αλλοδαποί), οι οποίοι έχουν ως στόχο την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ακόμη και θανάτου στα πληρώματα ή προκαλούν σοβαρές ζημιές στα ασθενοφόρα τα οποία με πολύ κόπο προμηθεύτηκε το ΕΚΑΒ Ρόδου.


Να υπάρχει παρουσία Αστυνομίας και οι δράστες να μην συλλαμβάνονται για πρόκληση σωματικών βλαβών, για αναίτια επίθεση άλλα και για φθορά Δημόσιας περιουσίας...



Αιτία για όσα διαβάσατε παραπάνω είναι η ΕΠΙΘΕΣΗ (μία ακόμη από τις πολλές) που δέχθηκε το πλήρωμα του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αρχαγγέλλου από Γάλλο, ο οποίος εργάζεται στο νησί μας και είχε εμπλακεί σε άγριο ξυλοδαρμό.


Ο συγκεκριμένος κύριος, ο οποίος βγάζει το ψωμί του στη Ρόδο, και θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί από το νησί, επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στους διασώστες με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.




Ο διασώστης που βρισκόταν στην καμπίνα δέχθηκε επίθεση, η οποία συνεχίσθηκε και στο δεύτερο μέλος του πληρώματος που σταμάτησε το ασθενοφόρο και προσπάθησε να βοηθήσει το συνάδελφό του να δραπετεύσει και να σώσει τη ζωή του!


Ο υπεύθυνος βάρδιας κάλεσε την αστυνομία και τελικά το ασθενοφόρο με τους δύο διασώστες μπροστά μετέφερε τον ''τραυματία'' στο νοσοκομείο.


Τι είχε όμως προηγηθεί και το οποίο έχει προκαλέσει ανατριχίλα στο νησί μας...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Απίστευτο επεισόδιο με μπράβους και ανιματέρ στη Ρόδο



Ανατριχίλα έχει προκαλέσει στην φιλήσυχη κοινωνία συνεχώς αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού στις ανατολικές ακτές της Ρόδου ο άγριος ξυλοδαρμός και επικίνδυνος τραυματισμός τριών Γάλλων ανιματέρ, που εργάζονται σε γνωστό ξενοδοχείο, έξω από νυχτερινό κατάστημα, από τρεις τουλάχιστον «μπράβους», κυριολεκτικά για ασήμαντη αφορμή.

Οι τρεις ανιματέρ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διασκέδαζαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο και λόγω μέθης ενοχλούσαν το προσωπικό και τους πελάτες.

Σε κάποια στιγμή ο ένας εξ’ αυτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ιδιαίτερα φορτικός στον ηχολήπτη και για τον λόγο αυτό «επιστρατεύθηκαν», 3 άτομα της φύλαξης του καταστήματος και μετά από παρότρυνση συγγενούς του ιδιοκτήτη, οδηγήθηκαν εκτός του καταστήματος.

Το ένα έφερε το άλλο και ακολούθησε άγρια συμπλοκή και ξυλοδαρμός τους μέχρι μάλιστα που ένας εξ’ αυτών φέρεται να έπεσε στην γυάλινη προθήκη παρακείμενου τουριστικού καταστήματος και να υπέστη σοβαρά τραύματα στο ένα πόδι και στο πρόσωπο.

Παρά τα σοβαρά του τραύματα ο ξυλοδαρμός τους δεν φέρεται να σταμάτησε εκεί και δύο εξ’ αυτών κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο ένας, σοβαρότερα τραυματισμένος εξήλθε χθες, ενώ ενημέρωσε τις αρχές ότι δεν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση.

Ανάλογη ενημέρωση είχε και η διοίκηση του ξενοδοχείου στο οποίο απασχολείται μέσω του πρακτορείου στο οποίο εργάζεται.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό φέρεται να ενημερώθηκε από διερχόμενο πολίτη η άμεση δράση και στην πορεία να έγινε και νέο τηλεφώνημα από το ίδιο άτομο, που ανακάλεσε την καταγγελία του.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ξεδιαλύνουν τι ήταν αυτό που πυροδότησε το αιματηρό περιστατικό και χθες κάλεσαν για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ζητώντας παράλληλα ενημέρωση γύρω από τα στοιχεία ταυτότητας του απασχολούμενου στο κατάστημα προσωπικού ενώ θα γίνει και έλεγχος σε βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης καταστημάτων της περιοχής.

Η έρευνα αποσκοπεί στην διαπίστωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων και συγκεκριμένα για τη διαπίστωση τυχόν χρήσεως μαχαιριών ή αυτοσχέδιων όπλων (σπασμένα τζάμια) αφού οι φερόμενοι ως θύματα δεν προτίθενται να υποβάλουν μηνύσεις.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι απλώς μια «μαύρη σελίδα» και μια «κακιά στιγμή».


Ωστόσο, η ωμή πραγματικότητα λέει ότι σε διάφορα «καυτά» τουριστικά σημεία της χώρας το ό,τι δεν συμβαίνουν συχνότερα τέτοια περιστατικά μοιάζει με θαύμα.


Είναι εξάλλου γνωστά σε όλους περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών αλλοδαπών σε γνωστά καταστήματα τουριστικών προορισμών που κατέληξαν σε τραγωδίες.


Όπως καταλαβαίνεται η πληροφόρηση της εφημερίδας είναι ελλειπής μιας και κανένας από το ΕΚΑΒ Ρόδου δεν δημοσιοποίησε την εξέλιξη που είχε αυτό το περιστατικό.

Ξεπερνάει κάθε φαντασία η ΑΔΡΑΝΕΙΑ τόσο της υπηρεσίας όσο και του σωματείου των εργαζόμενων οι οποίοι αφήνουνανυπεράσπιστο το προσωπικό στον κάθε έναν που γουστάρει να ξεσπάει την οργή του σε αυτούς που από το νόμο δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους αλλά και η φύση της δουλειάς τους, τους έχει μάθει να υπομένουν αυτά που κανένας δεν ανέχεται στην εργασία του.

Θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση της υπηρεσίας, του σωματείου των εργαζόμενων, των τοπικών αρχών αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται για το ΕΚΑΒ Ρόδου και τους ανθρώπους του.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου δεν είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ούτε ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ για ότι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο καθένας στην προσωπική του ζωή.

Είναι αυτοί που βρίσκονται συνέχεια δίπλα στον πολίτη, ακόμη με τα πολλά λάθη τους, και τον βοηθάνε να ξεπεράσει καταστάσεις επικίνδυνες για τη ζωή του.

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *