ροή ειδήσεων

"Βιολογική βόμβα" βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου -- Μια επιστολή που προβληματίζει



Κάποια πράγματα ίσως να μην τα γνωρίζουμε! Αλλά κι αν τα γνωρίζουμε δεν τα εφαρμόζουμε! Ακόμη κι αν πρόκειται για την ίδια την υγεία μας!

Κι έρχεται ο αγαπητός φίλος Νίκολας Νάνεφ να μας το υπενθυμίσει! Κατ΄ αρχήν, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, πολλές φορές όταν η ζέστη είναι αφόρητη μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, και ανακαλύπτουμε ότι ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό το είχαμε ξεχάσει. Διψασμένοι όπως είμαστε, ανοίγουμε αμέσως να το πιούμε. Πολύ μεγάλο λάθος...

Κι αυτό γιατί, κάθε πλαστικό μπουκάλι με νερό που έχει αφεθεί για ώρες στον ήλιο, μετατρέπεται σε τοξική βόμβα όπως τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η έκθεση στον ήλιο απελευθερώνει βλαβερές χημικές ουσίες στις πλαστικές φιάλες των εμφιαλωμένων νερών.

Πώς ακριβώς έγινε η έρευνα;

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού κατασκευάζονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για πολλές συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καθώς είναι ελαφρύ και ανθεκτικό.

Όταν όμως θερμαίνεται, το υλικό αυτό απελευθερώνει το χημικό ΒΡΑ, που σύμφωνα με τους επιστήμονες εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, όταν ο οργανισμός εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 16 διαφορετικές μάρκες εμφιαλωμένου νερού και είδαν πως όταν άφησαν τα μπουκάλια για 4 εβδομάδες σε ζέστη 70°C, άλλαξαν τα επίπεδα της δισφαινόλης Α (ή αλλιώς BPA) στα πλαστικά μπουκάλια νερού.



Η θερμοκρασία αυτή μπορεί να θεωρείται...παρατραβηγμένη, όμως οι επιστήμονες αναφέρουν, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πολύ ζεστή η μέρα, μπορεί να αναπτυχθούν θερμοκρασίες 55°C έως και 77°C!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να πιείτε νερό από ένα πλαστικό μπουκάλι που έχει αφεθεί για ώρες στον ήλιο είτε στην παραλία είτε μέσα στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το σκεφθείτε διπλά και να προτιμήσετε να αγοράσετε ένα νέο μπουκάλι που μόλις θα έχει βγει από το ψυγείο...



Να, λοιπόν, τι αναφέρει ο Νίκολας Νάνεφ, μ΄ αυτά τα απίστευτα που κατέγραψε ο ίδιος με την φωτογραφική του μηχανή



Βιολογική βόμβα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου με τα εμφιαλωμένα νερά σε πλαστικά μπουκάλια. Μετά από την έκθεση των πλαστικών μπουκαλιών στον ήλιο, το νερό γίνεται καρκινογόνο. Υπάρχει κράτος, αναρωτιέμαι. Πού είναι η αντικαρκινική συλλογή; Πού είστε όλοι αυτοι που πουλάτε τα μπλουζάκια και ό,τι κολοκύθια υπάρχουνε! Έλεος, φωνάζω, αλλά ποιος να με ακούσει;

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/18 21:11

    ΤΑ ΝΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΨΥΓΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ !!!!!!!! ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΒΑΘ. ΚΕΛΣΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ. ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ , ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ-ΜΑΓΑΖΙΑ. ΚΑΤΑΤ'ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ Η ΔΙΑΣΦΑΛΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ....ΧΑΣΠΠ ΤΟ ΛΕΝΕ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταματήστε όλοι την χρήση εμφιαλωμένου νερού και βάλτε σπίτι σας φίλτρα ενεργού άνθρακα. Σας παρέχουν άμεσα και φθηνότερα αρίστης ποιότητας νερό και δεν ρυπαίνετε το περιβάλλον με πλαστικό. Χώρες όπως η Δανία έχουν απαγορεύσει προ πολλού την χρήση πλαστικού στο νερό. Οποιος θέλει να έχει ρεζέρβα νερό στο αμάξι του, ας αγοράσει μια φορά νερό σε υάλινη φιάλη και να την ξαναγεμίζει κάθε φορά.

    Προς τον αρθρογράφο. Φίλε μου εδώ στο Ελλαδιστάν δυστυχώς η οικολογική συνείδηση συνδέεται άμεσα με την τσέπη. Με το που μας επιβάλλανε χαράτσι στην πλαστική σακούλα, μειώθηκε κατά 90% η χρήση της. Στην Χαβάη απαγορεύτηκε η χρήση αντιηλιακών στις παραλίες. Τόνοι ολόκληροι χημικών πάνε στην θάλασσα και την τροφική αλυσίδα, αλλά κανείς δεν χαμπαριάζει παρόλες τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τις συνέπειες και στο δέρμα μας. Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ να δεις τι γίνεται.
    Κανείς επιχειρηματίας δεν σκέφτηκε να τοποθετήσει μηχανήματα νερού χύμα με αντίτιμο ώστε να ξαναγεμίζει όποιος θέλει φιλτραρισμένο υγιεινό νερό για τον περιορισμό των πλαστικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *