επικαιρότητα

Επιπτώσεις κατάρρευσης της Τουρκικής λίραςΤην ώρα που η τουρκική λίρα κατέρρεε περίπου 18.000 νέοι Τούρκοι εκατομμυριούχοι «γεννιούνται».

Αυτό προκύπτει από στοιχεία του το Οργανισμού Ρύθμισης και Επίβλεψης Τραπεζών (BDDK) και επικαλείται το κρατικό πρακτορείο «Anadolu».

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα το τελευταίο πεντάμηνο ο αριθμός των Τούρκων εκατομμυριούχων αυξήθηκε από 138.980 σε 156.866 (+17.886).

Οι Τούρκοι εκατομμυριούχοι, που ζουν στην Τουρκία ή στο εξωτερικό, έχουν συνολικά 1 τρισεκατομμύριο 37 δισεκατομμύρια και 152 εκατομμύρια λίρες. Κατά μέσο όρο, ένας Τούρκος εκατομμυριούχος έχει περισσότερα από 6 εκατομμύρια λίρες.

Περίπου 141.753 Τούρκοι εκατομμυριούχοι εδρεύουν στην Τουρκία, ενώ 15.113 από αυτούς είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία αυξήθηκε σε πάνω από 15% τον Ιούνιο για πρώτη φορά σε σχεδόν μιάμιση δεκαετία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 3 Ιουλίου.

Έτσι, ασκήθηκε περαιτέρω πίεση στη λίρα, η οποία έχει χάσει σχεδόν 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα βασικά της επιτόκια κατά 500 μονάδες βάσης από τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την πτώση της λίρας.

newpost

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: ο κουκουρουκου αγόρασε ξυπνητηρι;
τον ειδα πριν τις 12 σε στημένο βιντεο στο φουμπου

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά