ροή ειδήσεων

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου: «Μέχρι και 20 ώρες στο τιμόνι»!



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου, οι οποίοι βιώνουν, όπως καταγγέλλουν, ακραία εντατικοποίηση στην εργασία τους. Αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ οι εργοδότες - ιδιοκτήτες Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου, οι οποίοι βιώνουν, όπως καταγγέλλουν, ακραία εντατικοποίηση στην εργασία τους. Αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ οι εργοδότες - ιδιοκτήτες


Οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και η αθέτηση από την πλευρά των εργοδοτών - ιδιοκτητών πούλμαν της συμφωνίας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας έχουν οδηγήσει τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7, οι επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο συνεχίστηκαν και χθες Τετάρτη, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου δεν έχει εκδώσει ακόμα τη σχετική απόφαση μετά την προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων Κολοσσός.

Οι κινητοποιήσεις ήταν «μονόδρομος» μετά την άτεγκτη στάση της εργοδοσίας (και κυρίως των δύο μεγάλων επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων του νησιού), η οποία, παρά την αρχική συμφωνία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, «κατέβασε» τα ακουστικά και αθέτησε όσα συμφωνήθηκαν στις 8 Αυγούστου σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο δημαρχείο του νησιού. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία έκανε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, επιστρατεύοντας mini bus, ενοικιαζόμενα βαν, ενώ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

«Βασικό ζήτημα για τους οδηγούς αλλά και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια είναι τα ατελείωτα ωράρια με τα οποία αναγκάζονται να δουλεύουν» ανέφερε χθες στο Left.gr o Αλ. Κολιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, το οποίο τάσσεται, από κοινού με πλήθος σωματείων και φορέων του νησιού, στο πλευρό των οδηγών.

«Όπως αποδεικνύουν και οι ταχογράφοι, που σόκαραν ακόμα και την πρόεδρο του δικαστηρίου, οι οδηγοί είναι για 18, 19, ακόμα και 20 ώρες στο τιμόνι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πριν περίπου δέκα ημέρες σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν μοτοσυκλετιστή, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» σημειώνει ο Αλ. Κολιάδης, ο οποίος κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη Ρόδο θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ενώ έχει ήδη καλέσει σε συμφιλιωτική σύσκεψη τους εκπροσώπους των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και των εργοδοτών προκειμένου «να αμβλυνθούν οι διαφορές ανάμεσα στα μέρη και να επιτευχθεί η υπογραφή ΣΣΕ».

avgi.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *