ροή ειδήσεων

Έρευνα: Το 47% των χρηστών Android αλλάζει σε iPhone για «καλύτερη εμπειρία χρήσης»



Το PC Magazine (pcmag.com) πραγματοποίησε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα έρευνα ζητώντας από όσους συμμετείχαν να απαντήσουν στην παρακάτω ερώτηση: Γιατί αλλάξατε πλατφόρμα (μεταξύ iOS και Android);

Σε ιστοσελίδες, blogs και fora θα βρείτε αμέτρητες συζητήσεις χρηστών να διαφωνούν και να υπερασπίζονται με πάθος την μία πλατφόρμα έναντι της άλλης και ενώ μερικές φορές μαθαίνουμε ή ακούμε και για εκείνους που αλλάζουν «στρατόπεδο» δίχως να κοιτάξουν ξανά πίσω τους, η συγκεκριμένη έρευνα μας δίνει μια εικόνα για τους λόγους που οδήγησαν στη μετάβαση των χρηστών από την μία στην άλλη πλατφόρμα.

Η έρευνα του PC Magazine καλύπτει 2500 συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών μέσω της υπηρεσίας Google Surveys. Από την έρευνα προέκυψε ότι το 18% των συμμετεχόντων άλλαξε από το Android στο iOS, ενώ το 11% των χρηστών άλλαξε από iOS σε Android. Τα παραπάνω ποσοστά μειώνουν σημαντικά το δείγμα των ερωτηθέντων που απάντησαν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την μετάβαση μεταξύ των πλατφορμών, και επομένως πρέπει να ληφθεί υπόψη για την σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων. Εν τω μεταξύ, το 71% των ερωτηθέντων δεν θέλει να αλλάξει πλατφόρμα ή δεν έχει αλλάξει. Ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 54% από όσους συμμετείχαν χρησιμοποιεί iPhone ενώ το 27% smartphone της Samsung.

Ο βασικός λόγος που αλλάζουν οι χρήστες Android σε iOS –σε ποσοστό 47%- είναι για να έχουν "καλύτερη εμπειρία χρήσης" ενώ το ανάποδο, αν και σε ποσοστό 30%, συμβαίνει και με τους χρήστες του iOS. Το ίδιο ποσοστό, 24-25%, αλλάζει πλατφόρμα για λόγους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (κάμερα, ντιζάιν) όμως ένα 29% των χρηστών του iOS αλλάζει σε Android εξαιτίας των καλύτερων τιμών. Για τον τελευταίο λόγο άλλαξαν σε iPhone μόλις το 11% των χρηστών του Android.



GSMArena

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *