ροή ειδήσεων

Έρχονται εννέα προγράμματα κατάρτισης για 56.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ



Στην τελική φάση σχεδιασμού με σκοπό την ενεργοποίηση έως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον εννέα επιδοτούμενων προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ με σκοπό την κατάρτιση και οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον 56.300 ανέργων, μέσω προσωρινής ή μόνιμης απασχόλησής τους, σε επιχειρήσεις το ιδιωτικού και δημοσίου τομέα βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά τα σχεδιαζόμενα προς υλοποίηση επιδοτούμενα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

1) Κατάρτιση και πιστοποίηση 10.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών. Θα προβλέπει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών, συμβουλευτική υποστήριξη, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για τουλάχιστον 5 μήνες.

2) Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας για 6.000 ανέργους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας έως 35 ετών για απασχόληση σε μεταποιητικές/βιομηχανικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια θα επιδοτούνται οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους με συμβάσεις αορίστου χρόνου .

3) Ένταξη στην αγορά εργασίας 10.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών σε δυναμικούς κλάδος της οικονομίας (αγροτοδιατροφικός, τεχνολογικός, πληροφορική, επικοινωνίες κλπ). Θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μέχρι 5 μήνες. Ειδικότερα για τον αγροτοδιατροφικό τομέα η πρακτική άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


4) Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας για 15.000 ανέργους (18-29 ετών) με έμφαση σε πτυχιούχους. Η πρώτη φάση του προγράμματος με 10.000 ανέργους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η β' φάση για άλλους 5.000 ανέργους για την κάλυψη θέσεων πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιδοτηθούν με 400-500 ευρώ μηνιαίως.

5) Πρόγραμμα κατάρτισης για 4.500 νέους αποφοίτους Λυκείου έως 29 ετών για απασχόληση σε 10 επαγγελματικές ειδικότητες.

6) Επιδότηση 2.500 ανέργων για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης.

7) Επιδότηση για κατάρτιση και πρόσληψη 4.000 ανέργων από επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και το εξαγωγικό εμπόριο.

8) Κοινωφελής εργασία σε 2.300 ανέργους σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων με 8μηνες συμβάσεις και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

9) Πρόσληψη από τον ιδιωτικό τομέα 2.000 ατόμων με αναπηρία, με επιδότηση 700 ευρώ το μήνα για πλήρη απασχόληση και 350 ευρώ για μερική απασχόληση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *