ροή ειδήσεων

Διάνυσε 850χλμ με τη σανίδα του κάνοντας Μύκονος - Λεμεσός μέσω Ρόδου



Φανερά καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια, αλλά ικανοποιημένος που πέτυχε το στόχο του, έφτασε το απόγευμα στον τελικό του προορισμό, την παραλία Αγίας Βαρβάρας Λεμεσού, ο προπονητής κωπηλασίας Κώστας Συμεωνίδης, διανύοντας σε διάστημα δέκα ημερών, την απόσταση Μύκονος - Λεμεσός, κάνοντας όρθια σανιδοκωπηλασία και συγκεντρώνοντας 75 χιλιάδες ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγγενείς, φίλοι, υποστηρικτές καθώς και ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, καλωσόρισαν τον Κώστα Συμεωνίδη, ο οποίος έφτασε χθες βράδυ στα παράλια της Πάφου και συνέχισε το ταξίδι του με τη συνοδεία συναθλητών του.

"Νιώθω απίστευτα, γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο", ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις στα ΜΜΕ ο Κώστας Συμεωνίδης, προσθέτοντας ότι οι δυσκολότερες μέρες ήταν οι πρώτες τέσσερις, ιδιαίτερα κοντά στη Ρόδο, με δυνατούς ανέμους και κύματα που έφταναν τα τέσσερα μέτρα.

Στην ερώτηση τι θα κάνει αμέσως μετά, απαντά χαμογελώντας "τώρα θέλω διακοπές, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο".

Ο 41χρονος προπονητής κωπηλασίας δηλώνει πως αυτό ήταν το τελευταίο μεγάλο ταξίδι του και πως πέτυχε αυτό που έθεσε ως στόχο, δηλαδή "να αντιμετωπίσω τα μελτέμια του Αιγαίου".

Η φιλανθρωπική εκδήλωση, υπό τον τίτλο "Κωπηλατώ για τη Ζωή, Κωπηλατώ για τα Παιδιά", τελούσε υπό την αιγίδα Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίον εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου συνεχάρη τον Κώστα Συμεωνίδη για την υπερπροσπάθεια και μαζί παρέδωσαν επιταγή 75 χιλιάδων ευρώ, που συγκεντρώθηκε από δωρεές, στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Την ευχή όπως και άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κώστα και τη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την ευημερία και υγεία των παιδιών, έδωσαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, Αργύρης Αργυρίου και ο Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Μιχάλης Καραϊσκάκης.

Ο Κώστας Συμεωνίδης είχε ξεκινήσει το φιλανθρωπικό του ταξίδι το 2013, μαζί με το φίλο του, Νίκο Καραολή, διανύοντας απόσταση 80 χιλιομέτρων, από την Πάφο στη Λεμεσό, πετυχαίνοντας να συγκεντρώσουν 13,900 ευρώ για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Το 2014, ο Κώστας Συμεωνίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία μια διαδρομή 400 χιλιομέτρων, από το Καστελόριζο στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας 35 χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, ενώ το ίδιο ποσό συγκεντρώθηκε για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το 2016, όταν κατάφερε να διανύσει απόσταση 700 χιλιομέτρων, από το Βάι της Κρήτης, στη Λεμεσό.

Φέτος ο πήχης ανέβηκε αισθητά, καθώς έπρεπε να διανύσει 150 περισσότερα χιλιόμετρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα που έκανε το 2016. Με τη στήριξη της ομάδας που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια του παράτολμου εγχειρήματος του, ο Κώστας κατάφερε να εκπληρώσει και αυτόν τον προσωπικό στόχο, αλλά και να ενισχύσει το έργο που επιτελούν τα δυο ιδρύματα.
Πηγή:
ΚΥΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *