ροή ειδήσεων

Στο «κόκκινο» οι ξενοδόχοι λόγω Airbnb – Πτώση στις πληρότητες των ξενοδοχείων


Ανάμεσα σε συμπληγάδες ανταγωνισμού βρίσκονται οι ξενοδόχοι σε αρκετούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθώς από τη μια ανέκαμψαν σημαντικά φέτος βασικές τουριστικές αγορές της Μεσογείου (Τουρκία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Τυνησία),ενώ από την άλλη οι ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών τύπου Airbnb έχουν αποδεχθεί ιδιαίτερα διεκδικητικοί «παίκτες», όσον αφορά τη διαμονή ξένων επισκεπτών στη χώρα μας ,αποσπώντας σημαντικό αριθμό τουριστών ο οποίος στρέφεται πλέον στα φτηνότερα καταλύματα από τα ακριβότερα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως τα 5στερα και 4στερα ξενοδοχεία ,όπως στην Κρήτη, τη Ρόδο ,την Κέρκυρα κλπ καθώς στους τουριστικούς αυτούς προορισμούς έχουν διεισδύσει αλματωδώς οι βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών νέου τύπου μέσω το Διαδικτύου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης υποστηρίζει , ότι εξαιτίας των ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb, καταγράφεται μείωση έως και 20% στις πληρότητες ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών (4στερα και 5στερα ξενοδοχεία) της Κρήτης, ενώ μικρότερη, αλλά όχι ασήμαντη ,είναι η μείωση (3%-5%)στις πληρότητες αλλά και στις εισπράξεις ξενοδοχείων σε Ρόδο ,Κέρκυρα κλπ.



Στη Ρόδο εκμισθώνονται, μέσω Airbnb, περίπου 2.000 κατοικίες όταν οι συνολικές κλίνες των ξενοδοχείων είναι λίγο περισσότερες από 15.000.Στην Κρήτη το Airbnb καλύπτει 18.000 ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα.

Οι ιδιοκτήτες όλων των κατοικιών που εκμισθώνονται με το σύστημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης θα υποχρεωθούν σύντομα να εγγραφούν στο Μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω του οποίου θα δηλώνουν όλες τις μισθώσεις που θα πραγματοποιούν ώστε να φορολογούνται με τους ίδιους συντελεστές που ισχύουν για τις "παραδοσιακές" μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών.

Εκτός αυτού στις φετινές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος κλήθηκαν να δηλώσουν σε ειδικό κωδικό τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2017 από ανάλογου τύπου μισθώσεις.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/8/18 20:42

    Οταν εδιναν All Inclusive τα δωματια τους ηταν καλα ε; Χεσμενους τους υπολοιπους. Ας παρουν μερικα λεφτα και οι μικροι. Αυτοι θα αφησουν περσσοτερα στην ροδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *