ροή ειδήσεων

Σ.Ε.Π.Ε.: Έλεγχοι και πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά



Συνολικά 2.319 ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο επιθεωρητές και ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς και νησιά.

Επιβλήθηκαν 525 πρόστιμα, συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το επιχειρησιακό σχέδιο του Σ.ΕΠ.Ε. θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, με βάση τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου εξελίσσεται πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, με μεθοδολογία και πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή 15 Ιουλίου, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *