ροή ειδήσεων

Οι δύο στρατιωτικοί εξηγούν πώς έγινε η σύλληψή τους


Βίντεο μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος την ώρα της επιστροφής τους στην Ελλάδα | ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στην Ελλάδα βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 167 ημέρες κράτησης στις τουρκικές φυλακές. Κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής και λίγο πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης περιέγραψαν τη στιγμή της σύλληψής τους από τους Τούρκους.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φαίνεται να εξηγεί στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο πώς τους συνέλαβαν οι Τούρκοι τον περασμένο Μάρτιο.



Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ανέφεραν πως ανέβηκαν σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να καταγράψουν τα ίχνη που είχαν εντοπίσει πάνω στη συνοριακή γραμμή και, όπως είχαν υποστηρίξει στην κατάθεσή τους, εκτιμούσαν ότι ανήκαν σε παράνομους μετανάστες.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 167 ημέρες κράτησης, κι ενώ, στο ενδιάμεσο, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έφτασαν στα όρια.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί η Άγκυρα να αποφάσισε την απελευθέρωσή τους σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για την Τουρκία συγκυρία και με την οικονομία της χώρας υπό ασφυκτική πίεση, όμως, οι παράγοντες που οδήγησαν στη λύση του μεγάλου προβλήματος ήταν αρκετοί.

Από ελληνικής πλευράς κλειδί αποτέλεσε η διεθνοποίηση του θέματος της άδικης κράτησής τους με την Αθήνα, παράλληλα με τις διαρκείς ελληνο-τουρκικές συνομιλίες, να θέτει το ζήτημα σε ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους δύο στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους και, όπως τόνισε σύσσωμη η ελληνική πολιτική ηγεσία, τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας σε πολύ καλύτερο επίπεδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *