ροή ειδήσεων

Θλίψη για το θάνατο της συγγραφέα και φιλολόγου Χαράς Κοσεγιάν



Θλίψη έφερε και στην Αργολίδα το άκουσμα του θανάτου της συγγραφέα και φιλολόγου Χαράς Κοσεγιάν. Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας την Πέμπτη 23 Αυγούστου, σε ηλικία 54 ετών.


Είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια την πρώτη μάχη της με σοβαρή ασθένεια και είχε καταφέρει να βγει νικήτρια. Τη δεύτερη φορά, δυστυχώς δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο…


Η αρμενικής καταγωγής Χαρά Κοσεγιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, και ζούσε μόνιμα στη Ρόδο, όπου είχε τη θέση της σχολικής συμβούλου φιλολόγων Δωδεκανήσου. Ήταν παντρεμένη και έχει έναν γιο. Η παρουσία της στο Ναύπλιο ήταν συχνή και διατηρούσε επαφές με τους συμπατριώτες της.


Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 5 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μαλανδρένι Άργολίδας. Η σορός της θα βρίσκεται στον Ναό από τις 4 μμ.


Η Χαρά Κοσεγιάν σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστήμιου. Επιπλέον, εξειδικεύτηκε στη διδακτική της γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.


Είχε δημοσιεύσει πλέον των 90 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων, και είχε εκδόσει επιστημονικά βιβλία: «Λουκιανού Αληθής Ιστορία Α΄», «Αρχαία επιβιώματα στα Νεοελληνικά δημοτικά τραγούδια», «Η αξιοποίηση των κόμικς στην εκπαίδευση».


Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1998 με το έργο «Πευκοβελόνες». Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά της: «Έχει κι άλλες όψεις το φεγγάρι», «Γλυκό με θλιμμένα καρύδια», «Ανατέλλει και στη Ντέια», «Η Λοχεία της Απουσίας», «Ναϊρί» ενώ το διήγημά της «Ο Αρμένης» δραματοποιήθηκε για το θέατρο. Είχε δημοσιεύσει ποιήματα σε συλλογικούς τόμους, διηγήματα σε περιοδικά, και είχε διεξάγει έρευνες που αφορούν τη Λογοτεχνία και έχουν δημοσιευτεί σε καλλιτεχνικά περιοδικά.





Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Σύλλογο Φιλολόγων Αργολίδας

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο της Χαράς Κοσεγιάν, Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων στα Δωδεκάνησα.

Η εκλιπούσα γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Υπήρξε μια βαθιά καλλιεργημένη προσωπικότητα, με πλούσιο και πρωτότυπο έργο, διδακτικό, ερευνητικό και λογοτεχνικό. Αντιμετώπισε τη δοκιμασία της υγείας της με τη βαθιά αξιοπρέπεια του συνειδητοποιημένου ανθρώπου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 5 μ.μ.στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαλανδρενίου, στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Η σορός της θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 4 μ.μ.

Την αποχαιρετούμε με ένα απόσπασμα από το ποίημά της Οι φίλοι, που περιέχεται στο βιβλίο της «Η Λοχεία της Απουσίας”, το οποίο είχαμε παρουσιάσει στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 21 Μαρτίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και κεντρικό ομιλητή τον Δάσκαλό της και εκλεκτό συνάδελφο κ. Παναγιώτη Κουτρουμπή:


Μόνοι μας περνάμε από τη γη,
προσωρινά κι όσο κρατήσει,
είμαστε μόνοι.


Εκφράζουμε στους οικείους της τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η μνήμη της έστω αιωνία.



argolika.gr


Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ               

Ψήφισμα για το  θάνατο της φιλολόγου – σχολικής συμβούλου και συγγραφέως   Χαράς Κοσεγιάν


Με ανείπωτη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της αγαπητής μας  συναδέρφου φιλολόγου -  σχολικής συμβούλου  και συγγραφέως Χαράς Κοσεγιάν.

Η  Χαρά Κοσεγιάν  υπήρξε   εξαιρετικός  εκπαιδευτικός, ένας σπάνιος  άνθρωπος.

Ήταν υπόδειγμα ενός ανοιχτόμυαλου  ανθρώπου, ενός αγωνιστή, ενός  ανθρώπου δημιουργού,  ενώ παράλληλα ήταν   γεμάτη με ευαισθησίες και ανθρωπιά.



Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Ένωσης  Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Α  Δωδεκανήσου, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω

      1.                Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσας

2.   Να καταθέσει χρηματικό ποσό (αντί στεφάνου) στη μνήμη της στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Ρόδου – Φυσιοθεραπευτήριο Αγ. Ανδρέας

3.     Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ                                                                          ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *