ροή ειδήσεων

Όταν η νέα Υφυπουργός Εσωτερικών εισέπραττε επίδομα ενοικίου...



Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από όταν το στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρωταγωνιστούσε στην επικαιρότητα, καθώς συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που αποκαλύφθηκε ότι ελάμβαναν επίδομα ενοικίου.

Επίδομα που η συγκυβέρνηση νομοθέτησε για τους Υπουργούς της, αλλά κατήργησε άρον–άρον, όταν η διάταξη έγινε ευρέως γνωστή στο πανελλήνιο στα τέλη Φεβρουαρίου 2018.

Τώρα, 6 μήνες μετά το σάλο που είχε προκληθεί, ο Αλέξης Τσίπρας διορίζει την κα Χρυσοβελώνη Υφυπουργό και μάλιστα όχι σε οιοδήποτε Υπουργείο, αλλά στο πρώτο τη τάξει Υπουργείο Εσωτερικών.



Υπενθυμίζεται ότι η κα Χρυσοβελώνητο 2018, όταν είχε ξεσπάσει η πολιτική καταιγίδα για τη θέσπιση και λήψη επιδόματος ενοικίου Υπουργών, δεν ήταν πια Υφυπουργός η ίδια, καθώς είχε μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος στις 4 Νοεμβρίου 2016.

Οι δημοσιογράφοι στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για το ποιοι Υπουργοί είχαν λάβει το επίδομα, εντόπισαν σχετική δέσμευση πίστωσης στο τότε Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ειδικά για τον Υφυπουργό.

Είχαν ρωτήσει τον τότε Υφυπουργό εκ του κόμματός της, των ΑΝΕΛ, για το λόγο ύπαρξης της δέσμευσης πίστωσης και εκείνος είχε δείξει προς την προκάτοχό του, κα Χρυσοβελώνη.

Η ίδια όντως παραδέχτηκε ότι ελάμβανε το επίδομα ενοικίου, από τον Απρίλιο έως και τις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν βρέθηκε εκτός Κυβέρνησης.

Μπορείτε να θυμηθείτε τη  σχετική συνέντευξή της, με τις απαντήσεις που είχε δώσει για το θέμα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ


Σημειώνεται ότι η συγκυβέρνηση νομοθέτησε το επίδομα για τον εαυτό της με το αρ.25 του ν.4336/2015(μέσα δηλαδή στον ογκώδη νόμο του Μνημονίου της, τον Αύγουστο 2015), δίνοντάς του αναδρομικότητα από την αρχή της δικής της διακυβέρνησής και συγκεκριμένα από 1ηΦεβρουαρίου 2015.Εν μέσω έντονης κοινωνικής κατακραυγής και με το θέμα να πρωταγωνιστεί σταθερά για καιρό σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τελικώς αναγκάστηκε να καταργήσει τη δική της διάταξη από τότε που ίσχυσε, με το αρ.43 του ν.4531/201

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/9/18 00:06

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ-ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ-ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΜΜΜΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ''ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ'', ΕΧΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.-ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *