ροή ειδήσεων

Δόθηκε για πρώτη φορά στην κατανάλωση νερό από τον αγωγό του φράγματος Γαδουρά στα Κολύμπια



Με δαπάνη της ΔΕΥΑΡ, ολοκληρώθηκε η σύνδεση των Κολυμπίων με τον αγωγό του φράγματος Γαδουρά. Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 δόθηκε για πρώτη φορά στην κατανάλωση νερό από τον αγωγό του φράγματος Γαδουρά στα Κολύμπια , επιλύνοντας έτσι το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής των Αφάντου.
Συνολικά δαπανήθηκαν περίπου 1.336.500 ευρώ για νέα έργα. Αναλυτικότερα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης του οικισμού Κολυμπίων» προϋπολογισμού 981.500,00€, που αφορά την δημιουργία νέων δικτύων ύδρευσης στα Κολύμπια, ενώ το προηγούμενο Σάββατο ολοκληρώθηκε το έργο «κατασκευή νέας δεξαμενής εξυπηρέτησης υδρευτικών αναγκών των Κολυμπίων και τη σύνδεση της με το φράγμα του Γαδουρά», προϋπολογισμού 255.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΡ. Για τη σύνδεση των δικτύων της ΔΕΥΑΡ με τον αγωγό του φράγματος Γαδουρά, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος «hot tapping». Τη χρηματοδότηση ανέλαβε εξ ολοκλήρου η ΔΕΥΑΡ μιας και δε βρέθηκε η βάνα σύνδεσης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επιπρόσθετα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανόρυξης και αξιοποίησης νέας γεώτρησης και η επέκταση δικτύου ύδρευσης προς τη νέα γέφυρα Αφάντου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ , επιλύοντας οριστικά το θέμα ύδρευσης της περιοχής Κολυμπίων – Αφάντου.
Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου «Υδροδότηση Στεγνών με αγωγό φράγματος Γαδουρά και η κατασκευή νέας δεξαμενής» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους και η ολοκλήρωση του έργου θα επιλύσει μόνιμα μετά από πολλά χρόνια, το πρόβλημα υδροδότησης των περιοχών Αρχαγγέλου, Στεγνών και Τσαμπίκας.
Αλέξανδρος Μανωλάκης Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ. «Οι παρεμβάσεις αυτές δίνουν μόνιμες λύσεις σε χρόνια προβλήματα».
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στις δύο περιοχές. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς οι παρεμβάσεις αυτές δίνουν μόνιμες λύσεις σε χρόνια προβλήματα στις περιοχές Αφάντου και Αρχαγγέλου. Με το ίδιο σκεπτικό θα κινηθούμε στην αποκατάσταση του συνόλου των προβλημάτων χωρίς να διστάσουμε να αναλάβουμε πλήρως το κόστος χρηματοδότησης».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/8/18 09:24

    Και εμείς οι λαλάκες της πόλης θα πληρώνουμε τα έργα για όλους αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *