ροή ειδήσεων

Ορθοπεταλιές στη Ρόδο

Ορθοπεταλιές στη Ρόδο για τους λάτρεις του κλασικού



Οι λάτρεις του παλιού, κλασικού ατσάλινου ποδηλάτου από κάθε γωνιά του κόσμου όρισαν φέτος ένα διαφορετικό... ραντεβού στην Ρόδο, το τριήμερο 12 -14 Οκτωβρίου. 


Ο λόγος; Η HISTORICA. Δεν πρόκειται για έναν ποδηλατικό αγώνα. Αλλά, για την συνάντηση όσων αγαπούν τις... ορθοπεταλιές. Οι φίλοι του ποδηλάτου φορώντας αθλητικές περιβολές περασμένων εποχών θα διασχίσουν διαδρομές του «Σμαραγδένιου» νησιού, προκειμένου να γνωρίσουν ήθη και έθιμα του και παράλληλα να γευθούν τοπικά προϊόντα του.

Εμπνευστές του εγχειρήματος είναι ο Γιώργος Βογιατζής, ο Μιχάλης Καρπαθάκης και η Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου.

«Η Historica θέλει να θυμίσει σ όλους, την αίγλη που είχε η ποδηλασία στη Ρόδο, τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80. Απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονταν στο νησί μας, αφενός για να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και αφετέρου για να δουν ένα εξωτικό και κοσμοπολίτικο μέρος. Οι συμμετέχοντες ταξίδευαν στη Ρόδο για την ποδηλασία, χωρίς να είναι τότε αναπτυγμένος ο τουρισμός... Στόχος μας είναι να γίνει μία μεγάλη συνάντηση όλων όσων είχαν ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο στην ποδηλασία εκείνων των δεκαετιών. Όλοι μαζί θα βρεθούν στη Ρόδο για να θυμηθούν και να ζήσουν κάτι, από τις μαγικές εποχές του παρελθόντος», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Βογιατζής για την... σύλληψη της HISTORICA και πρόσθεσε: «Επιθυμούμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του ποδηλάτου και του vintage. Παράλληλα, με την ιστορική βόλτα, θα γίνει και μία έκθεση τριών ημερών, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει παλιά ποδήλατα και αξεσουάρ, που χρησιμοποιήθηκαν από πρωταθλητές, αλλά και απλά κλασικά ποδήλατα ανακατασκευασμένα και καλοδιατηρημένα. Θα εκτεθούν ακόμη φωτογραφίες από σημαντικούς αγώνες στην Ρόδο και στην υπόλοιπη Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Ο κάθε επισκέπτης θα φέρει στη μνήμη του εικόνες με τους αθλητές, που προσπαθούσαν τότε να καταρρίψουν τα ρεκόρ και να πάρουν χρυσά μετάλλια. Θέλουμε να συναντηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν με διάφορους τρόπους σε όλη τη διαδικασία» και κατέληξε: «Στην HISTORICA δεν υπάρχουν νικητές και πρωτιές και κύπελλα, ούτε βραβεύσεις. Το ζητούμενο είναι η συμμετοχή με παλιά ποδήλατα και θα ξεκινήσει η διαδρομή από την πλατεία Ελευθερίας».

Παράλληλα, θα διεξαχθεί έκθεση παλαιών ποδηλάτων, αντικειμένων και φωτογραφίας στο «ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ» Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης».

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα γίνει η ιστορική ποδηλατοδρομία, 50 χιλιομέτρων, η οποία θα διασχίσει ιστορικά σημεία του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γευθούν τοπικές λιχουδιές σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Από: ka-business.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *