ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αναζητείται λύση για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων



Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη θα έχουν τις επόμενες ημέρες οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και πράκτορες, σε μια προσπάθεια του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό είπε ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, προσθέτοντας μάλιστα πως ήδη έχουν σταλεί οι σχετικές προσκλήσεις.
Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους έδειξαν ότι είναι οι επαγγελματίες οδηγοί τουριστικών λεωφορείων που από το Σάββατο ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρόδου δεν υπέγραψε την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως είχε δεσμευθεί.
Στον αγώνα των επαγγελματιών οδηγών τουριστικών λεωφορείων έχει ταχθεί ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, εργατικά και επαγγελματικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου,
Εξ άλλου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε η εταιρεία «Ελληνικά Λεωφορεία Α.Ε.» κατά του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου» με αίτημα να αναγνωριστεί ως παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση τους.
Το ΠΑΜΕ Ρόδου με ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η προσφυγή στα δικαστήρια της επιχείρησης «Ελληνικά Λεωφορεία ΑΕ», του μεγαλύτερου εργολάβου – ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων στο νησί της Ρόδου για να βγάλει παράνομη την απεργία των οδηγών, που ζητούν μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι τεράστια πρόκληση και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της περιοχής.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *