ροή ειδήσεων

Στα δικαστήρια η Π.Ν.Αιγαίου κατά της ΔΕΥΑ Ρόδου -Για χρήματα από το φράγμα Γαδουρά



Στα δικαστήρια καταφεύγει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να διεκδικήσει τα χρήματα που της οφείλει η ΔΕΥΑΡ και προέρχονται από την παροχή νερού του φράγματος Γαδουρά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σταματήσει την υδροδότηση του νησιού.

Τη σχετική απόφαση πήρε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας και την ανακοίνωσε χτες ο ίδιος ο περιφερειάρχης κάνοντας λόγο για… παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους της ΔΕΥΑΡ. Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στο χρέος της επιχείρησης που φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά.

«Είναι παραβατική η συμπεριφορά της ΔΕΥΑΡ να μην πληρώνει τα ποσά που συμφώνησε να καταβάλει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θέλω να πω όμως δημόσια ότι δεν θα σταματήσουμε την υδροδότηση από το φράγμα Γαδουρά ΠΟΤΕ. Αυτό ως δήλωση δίνει θάρρος σε κάποιον που ο λαός μας το χαρακτηρίζει μπαταχτσή. Για να μην παίρνει όμως θάρρος και κάποιος που πιστεύει ότι θα συνεχίσει να μην πληρώνει τις οφειλές του στην περιφέρεια, η οικονομική επιτροπή ως όφειλε, καθώς είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην άσκηση ένδικων μέσων και να διεκδικήσει όλα τα χρήματα που της οφείλει η ΔΕΥΑΡ» δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης .

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, η ΔΕΥΑΡ δεν έχει αναγνωρίσει τίποτα από όλα όσα έχουν προηγηθεί, ενώ αναφερόμενος στο χρέος και την αθέτηση των υποσχέσεών της είπε: «Εμένα με εντυπωσιάζει αυτή η ανευθυνότητα και θεωρώ ότι είναι μία επιπόλαιη συμπεριφορά. Οι υπηρεσίες μας έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους ένα ποσό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ και όσο και αν αυτό μας λυπεί μένω στην απόφαση ότι καμία συμπεριφορά όσο προκλητική και ανεύθυνη και αν είναι δεν θα μας οδηγήσει όσο και αν προκαλούμαστε στην απόφαση να κάνουμε κάτι που θα πλήξει την κοινωνία. Η υδροδότηση θα συνεχίσει κανονικά και τα άλλα θέματα θα τα λύσουμε».




Ερωτηθείς γιατί η ΔΕΥΑΡ δεν πληρώνει τα χρήματα που οφείλει ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς πώς δουλεύουν στην εταιρία. Το δ.σ. παίρνει απόφαση (έτσι μας μεταφέρουν και δε ξέρουμε πόσο αξιόπιστο είναι αυτό) για πληρωμή και στις υπηρεσίες, σταματά ή επιστρέφει, γίνονται χειρόγραφες παρατηρήσεις στο ένταλμα… είναι μία κατάσταση την οποία δε θέλω να σχολιάσω. Η υπομονή είναι υπομονή, αλλά όποιος δεν καταλαβαίνει με το καλό θα καταλάβει… αλλιώς. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί άλλο: πλάτη συνέχεια στη ΔΕΥΑΡ με αποτέλεσμα εισπράττουμε συμπεριφορές που μας θλίβουν ως πολίτες. Τα όσα έχουν ειπωθεί περί καλής συνεργασίας είναι… λόγια του αέρα. Η καλή συνεργασία αποδεικνύεται στην πράξη. Πάντως η κατάσταση εκεί είναι πολύ ανησυχητική. Το αντικείμενό της είναι σοβαρό, και πρέπει να μπει τάξη και νοικοκυριό».

Τι είχε πει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ
Σημειώνεται ότι περίπου προ διμήνου ο πρόεδρος της επιχείρησης Αλέξανδρος Μανωλάκης είχε δηλώσει στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι δεν υπάρχει θέμα μη πληρωμής των λογαριασμών του νερού από το φράγμα Γαδουρά προς την περιφέρεια, τονίζοντας ότι η επιχείρηση σέβεται όσα έχει υπογράψει, και δεν αρνείται να πληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.




Ο κ. Μανωλάκης είχε βρεθεί συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου στην περιφέρεια, όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Γιάννη Φλεβάρη και την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ για το φράγμα Γαδουρά.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, εκείνη τη μέρα βεβαιώθηκε και ο δεύτερος λογαριασμός ύψους περίπου 600.000 ευρώ ενώ συνολικά μαζί με τον πρώτο, το ποσό που θα κατέβαλε η ΔΕΥΑΡ στην περιφέρεια ανερχόταν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.
aftodioikisi.gr
Πηγή: «Ροδιακή»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *