ροή ειδήσεων

Διαδικασίες εξπρές για την αύξηση του κατώτατου μισθού



«Αναγκαία συνθήκη» προκειμένου να αρχίσει να βελτιώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων έχει χαρακτηρίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, διαβεβαιώνοντας πως οι διαδικασίες για την αύξηση του θα ξεκινήσουν άμεσα...

Η κριτική της υπουργού στις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι πως ο κατώτατος μισθός περικόπηκε το 2012 κατά 22% και κατά 32% για τους νέους εν μία νυκτί, διαμορφώνοντας μία συνθήκη συμπίεσης των εισοδημάτων για τους εργαζόμενους συνολικά, καθώς το μέτρο συνδυάστηκε με το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ίδια έχει πει πως πρώτα θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και η κατάθεση των σχετικών εκθέσεων από τους επιστημονικούς φορείς και ύστερα η απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκεκριμένη από το υπουργικό συμβούλιο.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι η κεντρική εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Με το σχέδιο που κατά πληροφορίες εξετάζεται οι εργαζόμενοι θα δουν στις αποδοχές τους μια αύξηση 0,90 ευρώ την ημέρα, ήτοι 4,5% ετησίως.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν ο κατώτατος μισθός (για κάτω των 25 ετών) θα ανέλθει από τα 510 ευρώ εφέτος, στα 533 ευρώ το 2019, στα 557 ευρώ το 2020, στα 582 το 2021 και στα 608 ευρώ το 2022. Ο κατώτατος μισθός θα αγγίξει τα 751 ευρώ το 2027.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *