ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: Κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας

ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: Με συγκέντρωση στα δικαστήρια απάντησαν οι εργαζόμενοι στην εργοδοτική αγωγή εναντίον της απεργίας



Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ρόδου


Εξω από τα δικαστήρια του νησιού συγκεντρώθηκαν χτες από νωρίς το πρωί οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, δίνοντας απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε ενάντια στον αγώνα τους μεγάλη εργολαβική εταιρεία.


Με αποφάσεις του Σωματείου τους, οι οδηγοί βρίσκονται από το Σάββατο σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ζητώντας να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μπει τέρμα στα ατελείωτα ωράρια με τα οποία αναγκάζονται να δουλεύουν. Οι κινητοποιήσεις τους αποτελούν συνέχεια της πετυχημένης απεργίας που πραγματοποίησαν την 1η Αυγούστου.

Την περασμένη Δευτέρα η επιχείρηση «Ελληνικά Λεωφορεία ΑΕ», η εταιρεία με τα περισσότερα λεωφορεία και εργαζόμενους, κατέθεσε αγωγή με την οποία επιδιώκει να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση. Η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται. Είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο απειλές, πιέσεις και προσπάθεια για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού από εργοδότες.
Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για το ξεσάλωμα της εργοδοσίας

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν πλήθος σωματείων και φορέων του νησιού, ενώ το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του είχε καταδικάσει ως πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους τις ενέργειες με τις οποίες η εργοδοσία χτυπά την απεργία των οδηγών «που ζητούν μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».

Χτες, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε παρέμβαση στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, καταδικάζοντας την προσπάθεια καταστολής της απεργίας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χτύπησαν το απεργιακό δικαίωμα, διατήρησαν και ενίσχυσαν τη δυνατότητα των εργοδοτών να βγάζουν τις απεργίες παράνομες. Τα παραμύθια της εξόδου από τα μνημόνια διαψεύδονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια τη ζωή», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε στήριξη του αγώνα των οδηγών για υπογραφή Σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, η εργοδοσία έκανε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, επιστρατεύοντας mini bus, ενοικιαζόμενα βαν, ακόμα και αυτοκίνητα. Μεγάλη εργολαβική εταιρεία απείλησε τους εργαζόμενους ότι αν απεργήσουν θα προσφύγει εναντίον τους και θα τους ζητήσει διαφυγόντα κέρδη, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι η απεργία είναι παράνομη. Αλλη εργολαβική εταιρεία επιχείρησε να δωροδοκήσει τους οδηγούς για να μην απεργήσουν.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αντιπροσωπεία των απεργών έχει καταγγείλει επίσης σε Τροχαία και εισαγγελέα το γεγονός ότι εξαναγκάζονται από τους εργοδότες να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, απαιτώντας άμεση παρέμβαση για την ακινητοποίηση των λεωφορείων που κινούνται με εξουθενωμένους οδηγούς με κίνδυνο για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

rizospastis.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *