επικαιρότητα

Έρχεται πλαφόν στις τιμές των καυσίμων;

«Σαρώνει» η κερδοσκοπία από πρατηριούχους σε νησιά του ΑιγαίουΜετά τους ντόπιους ξενοδόχους που μετέτρεψαν, λόγω της τουριστικής έκρηξης, τα ξενοδοχεία τους σε «χρυσωρυχεία», εκτινάσσοντας στα ύψη τις τιμές των δωματίων σε σχέση με τις προσφερόμενες τιμές σε ξενοδοχεία άλλων τουριστικών προορισμών σε χώρες της Μεσογείου όπως της Ισπανίας, της Τυνησίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας κλπ, σειρά αυτή τη φορά έχει η κερδοσκοπία στις τιμές των υγρών καυσίμων στην οποία επιδίδεται μερίδα ιδιοκτητών πρατηρίων στα πολυπληθέστερα, λόγω των τουριστών, νησιά του Αιγαίου.

Έτσι και ενώ η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στην ηπειρωτική χώρα στο 1,6 ευρώ το λίτρο, στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου ορισμένοι ιδιοκτήτες πρατήριων καυσίμων έφτασαν να τη διαθέτουν από 1.9 έως 2,03 ευρώ το λίτρο και σε αυτό το εύρος τιμών βρίσκεται «καρφωμένη» όλο το καλοκαίρι, παρότι η μέση τιμή του μειώθηκε το δίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος κατά 2 λεπτά το λίτρο.


Η δικαιολογία των συγκεκριμένων ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων για τις υψηλές τιμές διάθεσης της αμόλυβδης παραμένει πάντα η ίδια και τη συναρτούν με το υψηλό μεταφορικό κόστος των καυσίμων. Ωστόσο, την ίδια ώρα άλλοι συνάδελφοί τους στα ίδια νησιά διαθέτουν την αμόλυβδη σε τιμές αρκετά χαμηλότερες (από 1,59 ευρώ/λίτρο-1,77 ευρώ/λίτρο)

Η κατάσταση με τις εξωφρενικές αυτές τιμές σε αμόλυβδη και ντίζελ από ορισμένους πρατηριούχους σε νησιά του Αιγαίου έχει κινητοποιήσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που σκοπεύει να εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης (πλαφόν) οι οποίες θα ισούνται με τις μέσες τιμές πώλησης των καυσίμων ανά νομό.

Ετσι, εάν τελικώς επιβληθεί πλαφόν, με βάση τις σημερινές μέσες τιμές πώλησης της αμόλυβδης του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, στο Νομό Κυκλάδων η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης θα οριστεί στο 1,878 ευρώ/λίτρο, στο νομό Σάμου στα 1,793 ευρώ/λίτρο, στο Νομό Δωδεκανήσου στα 1,788 ευρώ/λίτρο και στο νομό Λέσβου στα 1,697 ευρώ/λίτρο.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά