ροή ειδήσεων

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή - Ποιές περιοχές είναι "στο κόκκινο"



Αρκετές περιοχές της χώρας βρίσκονται σε επαγρύπνηση λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Κυριακή, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Οι Περιφέρειες του Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), της Αττικής και της Πελοποννήσου βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή 12 Αυγούστου.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.





Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.







Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στις Μέλαμπες Ρεθύμνου, με την παρατεταμένη ρίψη από αέρος κατασβεστικού υγρού από δύο ελικόπτερα, τη συνδρομή ενός πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ και την παρουσία 6 οχημάτων της πυροσβεστικής με δύναμη 15 πυροσβεστών. Η φωτιά έχει κάψει 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 3 στρέμματα δασικής.

Στο μέτωπο του Αρχοντικού Αρκαλοχωρίου, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με 24 πυροσβέστες και εννέα οχήματα να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της, ενώ και ένα ελικόπτερο συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης μαζί με πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ. Η φλόγες καίνε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *