ροή ειδήσεων

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ



Κάτοικε της Νότιας Ρόδου, εργαζόμενε, αγρότη, συντοπίτη,

καθημερινά ζούμε την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, του βιοτικού μας επιπέδου. Η κρίση με τις διαχρονικές πολιτικές που εφαρμόζονται μαστιγώνει χωρίς έλεος εμάς, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Μας αναγκάζουν να εγκαταλείπουμε τα χωράφια μας και δουλεύουμε κάτω από τις πιο απάνθρωπες συνθήκες, ατέλειωτες ώρες για ένα κομμάτι ψωμί, σύγχρονοι δούλοι στα πολυάστερα ξενοδοχεία που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια προς δόξα μιας «δίκαιης» ανάπτυξης.

· Παρά τις μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες μας, οι υποδομές υγείας είναι ανύπαρκτες, χωρίς την απαραίτητη στελέχωση σε ιατρικό και βοηθητικό δυναμικό, χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και καθημερινά υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και άλλες.

· Το μεγάλο πρόβλημα του νερού εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί και να αναδείχνετε σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα σε μια περιοχή που μπορεί να τροφοδοτηθεί με πόσιμο νερό από το φράγμα του Γαδουρά. Επίσης για τις αγροτικές καλλιέργειες μπορούν να γίνουν και νέα έργα άρδευσης, εκτός τη σωστή συντήρηση που πρέπει να γίνεται στο φράγμα της Απολακκιάς και τη λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη.

· Πρόσφατα εκτός των άλλων προβλημάτων (κτιριακό νηπιαγωγείου κλπ) που αντιμετωπίζουμε στη μόρφωση των παιδιών μας αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ότι το γυμνάσιο του Γενναδίου μαζί με άλλα δεν είναι σε «δυσπρόσιτη περιοχή», με κίνδυνο να μην έχουν τα παιδιά μας καθηγητές για αρκετό χρονικό διάστημα.

· Το ελάφι της Ρόδου από είδος που θέλουμε να προστατεύουμε, με την πολιτική που ακολουθείται να μην εξασφαλίζονται οι αγροτικές καλλιέργειες ή να μην αποζημιώνονται οι παραγωγοί, κινδυνεύουμε γίνουμε οι μεγαλύτεροι εχθροί του.

Στο καθημερινό μόχθο, στον αγώνα της επιβίωσης εκτός αυτών προστίθενται και μια σειρά άλλα προβλήματα για τα οποία πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε να είμαστε θεατές, σχολιαστές, παρατηρητές ή να συμμετέχουμε σε απλές συσκέψεις όπου ανακυκλώνονται με σκοπό τον αποπροσανατολισμό μας.

Η μόνη λύση είναι να πάρουμε εμείς, εργατοϋπάλληλοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της Νότιας Ρόδου, την ευθύνη και να παλέψουμε για την διέξοδο. Γι΄ αυτό και σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνάντηση η οποία θα γίνει:

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Γενναδίου την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μμ για την συγκρότηση επιτροπής κατοίκων και η οποία θα αγωνίζεται σταθερά για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.



Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *