ροή ειδήσεων

Boeing: Θύελλα αντιδράσεων από τα αεροσκάφη με ένα πιλότο



Η Boeing εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην νέα τεχνολογία για επιβατικά αεροσκάφη με έναν πιλότο, κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ενώ τα αεροσκάφη έχουν γίνει ολοένα και πιο αυτοματοποιημένα τις τελευταίες δεκαετίες, με το αυτόματο πιλότο να χρησιμοποιείται συνήθως σε όλες τις φάσεις μιας πτήσης, την προοπτική λιγότερων μελών του πληρώματος μπορεί να μην αποδεχτούν τόσο οι επιβάτες όσο και οι ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες αεροπορίας, τα επιβατηγά αεροσκάφη με περισσότερες από 20 θέσεις πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον δύο πιλότους στο θάλαμο διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), δύο μέλη του πληρώματος θα πρέπει να βρίσκονται πάντα στο πιλοτήριο. Αυτό σήμαινε ότι εάν ο ένας από τους δύο πιλότος έπρεπε να βγει από το πιλοτήριο, για παράδειγμα για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας έπρεπε να μπει μέσα. Η Αρχή, χαλάρωσε την απαίτηση πέρυσι, λέγοντας ότι εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες να εξασφαλίσουν ότι τα αεροσκάφη τους είναι ασφαλή.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, επισημαίνει με την σειρά της ότι “κάθε πρωτόκολλο ασφάλειας που έχουμε, βασίζεται στην ύπαρξη δύο πιλότων που δουλεύουν άψογα μαζί ως μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που διασταυρώνεται και υποστηρίζει ο ένας τον άλλο”, ενώ Αμερικανοί βετράνοι πιλότοι έχουν ταχθεί κατά των αεροπλάνων με ένα χειριστή.

Τις ανησυχίες του για την μείωση του πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης εξέφρασε και από την Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALΡA) ο δρ. Rob Hunter, επικεφαλής της ασφάλειας των πτήσεων.

Ο Steve Nordlund, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας και αντιπρόεδρος της Boeing, δήλωσε ότι πρόκειται “για ένα σύστημα με συνδυασμό ασφάλειας, οικονομίας και τεχνολογίας που στόχο έχει μείωση του αριθμού του πληρώματος επί των επιβατικών αεροσκαφών”, ξεκαθαρίζοντας μετά τον θόρυβο ότι “κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προχωρήσει αν συναινούσαν και οι αεροπορικές εταιρείες”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *