ροή ειδήσεων

4 τρόποι χρήσης του Smartphone χωρίς σήμα



Για τους περισσότερους ανθρώπους το κινητό τηλέφωνο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Είναι η συσκευή που μας παρέχει επικοινωνία και ενημέρωση όπου και αν βρισκόμαστε. Τι γίνετε όμως αν δεν έχουμε σήμα; Υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσουμε τη συσκευή μας ακόμα και όταν αυτή δεν επικοινωνεί με το δίκτυο;

Έχουμε πάει για πεζοπορία ή κάμπινγκ στο βουνό και διαπιστώνουμε ότι η ένδειξη του σήματος είναι μηδενική. Το κινητό είναι πλέον άχρηστο και θα το χρησιμοποιήσουμε ξανά μόνο όταν θα έχουμε και πάλι σύνδεση με το δίκτυο;

ΛΑΘΟΣ. Τα σύγχρονα κινητά δεν λειτουργούν μόνο ως τηλέφωνα έχουν και άλλες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην περίπτωση που χάσουμε την επαφή μας με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.


1. GPS. Πολλά smartphone παρέχουν δυνατότητα λειτουργίας GPS. Το GPS είναι ένα διεθνές δορυφορικό δίκτυο εντοπισμού των συντεταγμένων του σημείου στο οποίο βρισκόμαστε. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται ανεξάρτητα από την σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και επειδή παρέχεται από δορυφόρους δεν υπάρχουν περιοχές που δεν υποστηρίζονται από αυτήν την υπηρεσία. Με την βοήθεια του GPS μπορούμε να κατευθυνθούμε προς το σημείο που επιθυμούμε εύκολα και χωρίς προβλήματα.

2. Πυξίδα. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ως εφαρμογή στο smartphone μας την δυνατότητα της ψηφιακής πυξίδας. Υπάρχουν δωρεάν πολλές εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε που υποστηρίζουν αξιόπιστα την λειτουργία αυτή αρκεί να έχουμε και ένα χάρτη ώστε να πλοηγηθούμε σωστά.

3. Χάρτες. Ακόμα και αν δεν κουβαλάμε μαζί μας χάρτη της περιοχής στην οποία βρισκόμαστε. Μπορούμε να φροντίσουμε να έχουμε κατεβάσει στο smartphone μας μια εφαρμογή με όποιο χάρτη εμείς επιθυμούμε.

4. Οδηγός επιβίωσης. Μια ακόμα εφαρμογή που μπορούμε να εμπλουτίσουμε το κινητό μας είναι αυτή του οδηγού επιβίωσης. Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές (προς το παρόν στα αγγλικά). Είναι σαν να κουβαλάμε πάντα μαζί μας ένα βιβλίο με χρήσιμες πληροφορίες για το πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε μια δύσκολη περίσταση στην άγρια φύση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *