ροή ειδήσεων

Δραματική προειδοποίηση: «Κίνδυνος κατολισθήσεων σε 7 παραλίες της Ελλάδας»



Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, με αφορμή την κατολίσθηση στη φημισμένη παραλία «Ναυάγιο», της Ζακύνθου, δήλωσε πως o Οργανισμός έχει ήδη προειδοποιήσει και για άλλα επίφοβα, για κατολισθήσεις, σημεία.


Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων 7 παραλίων των Επτανήσων, μιλώντας για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις.


«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η ‘ζωνοποίηση’ των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Βίντεο - ντοκουμέντο από το «Ναυάγιο»
Άλλαξε δραματικά το τοπίο στο «Ναυάγιο» μετά την κατολίσθηση

Τρομακτικές στιγμές έζησαν το πρωί της Πέμπτης (13/09) εκατοντάδες λουόμενοι που επισκέφθηκαν τη μαγική παραλία της Ζακύνθου με τα καταγάλανα νερά. Λίγο μετά τις 11 μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν από την πλαγιά καταλήγοντας στη θάλασσα. Πέτρες εκτοξεύτηκαν προς πάσα κατεύθυνση, ενώ τα μεγάλα κύματα που προκάλεσε η κατολίσθηση αναποδογύρισε βάρκες. Από το σοκαριστικό περιστατικό υπήρξαν 7 τραυματίες.

Η κατολίσθηση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες έγινε σε τρεις φάσεις, άρχισαν αρχικά να πέφτουν κάποιες πέτρες, σε δεύτερη φάση έφυγαν κάποιες ακόμη και σε τρίτη φάση έγινε η μεγάλη κατολίσθηση. Έτσι, οι λουόμενοι είχαν το χρόνο να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούσαν να απομακρύνουν τις πέτρες από την παραλία, ωστόσο το φυσικό τοπίο του διάσημου «Ναυαγίου» άλλαξε δραματικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *