επικαιρότητα

Ένα νέο σχολικό πρότυπο αναδύεται στην Καλιφόρνια. Μήπως να το σκεφτόμασταν και εμείς;


Πώς θα σου φαινόταν αν αντί να ξυπνάς τα παιδιά σου στις 6:30 και τις 7:00, με γκρίνια...
και… σύρσιμο από το κρεβάτι για να ετοιμαστούν πριν το σχολείο, να ξυπνούν με όρεξη και ζωντάνια στις 8:00; Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν φαίνεται; Και όμως, η πολιτεία της Καλιφόρνιας αποφάσισε να απαγορεύσει την έναρξη των σχολείων πριν τις 8:30, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών, αλλά και την υγεία των παιδιών. Το νομοσχέδιο που ονομάζεται SB328 αναμένεται να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας σύντομα, πράγμα που σημαίνει πως τα σχολεία θα έχουν περιθώριο τριών ετών για να συμμορφωθούν με αυτόν.

Αυτή η εξέλιξη, όμως, δεν είναι τυχαία, μιας και σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής του Harvard, οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης ή να παρουσιάσουν μαθησιακά προβλήματα, ενώ είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν ατυχήματα, όπως αυτοκινητιστικά. Επιπλέον, σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει καθολικά αυτή την πρωτοβουλία της πολιτείας, θεωρώντας πως μπορεί να φέρει τεράστιες αλλαγές, μιας και αυτός ο επιπλέον χρόνος ύπνου θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, βελτιώνοντας τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, απομακρύνοντας την κατάθλιψη, στηρίζοντας την κοινωνική επιδεξιότητά τους, μειώνοντας τις εθιστικές συμπεριφορές, την παχυσαρκία και την υπέρταση.

Μήπως έχει έρθει, λοιπόν, ο καιρός να συμμορφωθούν όλες οι χώρες με αυτό το πρότυπο; Ελλάδα, λαμβάνεις ή μπα;

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά