ροή ειδήσεων

Δύο γυναίκες Ρομά από την Βουλγαρία συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς στα Μουσεία !


Στη σύλληψη δύο γυναικών προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία για τις υποθέσεις βανδαλισμού σε μουσεία στην Αττική και συγκεκριμένα στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη.

Πρόκειται για δύο 50χρονες Ρομά από την Βουλγαρία, οι οποίες προσήχθησαν από το μουσείο της Παλιάς Βουλής και στις τσάντες τους βρέθηκαν μπουκαλάκια με λάδι.

Οι φύλακες του μουσείου διαπίστωσαν πως οι δύο γυναίκες συμπεριφέρονταν ύποπτα και κάλεσαν την αστυνομία, που τις προσήγαγε για να τις εξετάσει. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για περιπτώσεις φθορών σε μουσεία των Αθηνών.

Οι προηγούμενες επιθέσεις
Ο πρώτος βανδαλισμός με λάδι έγινε το Σάββατο 28 Ιουλίου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας. Ένα μήνα αργότερα, την Κυριακή 26 Ιουλίου, παρόμοιος βανδαλισμός έγινε σε εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη και την έρευνα ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού: «Τα ίχνη αυτά προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας. Στην περίπτωση του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά...».
Στις 28 Ιουλίου «δύο άτομα τα οποία διήλθαν μέσα από τις αίθουσες των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων χωρίς η ενέργειά τους να γίνει αντιληπτή»ράντισαν με ελαιώδες υγρό αντικείμενα, προθήκες και χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών. Ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν και ψηφιδωτά δάπεδα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιηθήκαν στη βασιλική του Ιλισού κατά τα έτη 1916 και 1917 υπό τον Γεώργιο A. Σωτηρίου, αρχαιολόγο και μετέπειτα διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου.


ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *