ροή ειδήσεων

Βουλή: Συνέλαβαν πολίτη για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία -Αλλά ο νόμος έχει καταργηθεί!



Η γραφειοκρατία και η έλλειψη συντονισμού που υπάρχει στο ελληνικό κράτος αποδείχθηκε σήμερα για ακόμα μια φορά σε όλο της το μεγαλείο.

Γιατί μπορεί η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να νομοθέτησε την παύση των διώξεων και την παραγραφή των αδικημάτων για ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ κλπ, όμως σήμερα ένας πολίτης που πέρασε την πύλη της Βουλής συνελήφθη για ένα τέτοιο αδίκημα για το οποίο πια... δεν προβλέπεται δίωξη


Ο πολίτης ο οποίος επισκέφθηκε τη βουλή συνελήφθη καθώς στον έλεγχο των στοιχείων του που έγινε μέσω του υπολογιστή από τους αστυνομικούς στην πύλη εισόδου, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για εισφορές στο πρώην ΤΕΒΕ από το 2010. Ομως το πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης της ΕΛΑΣ με το υπουργείο Δικαιοσύνης που υπάρχει στη βουλή... δεν έχει ενημερωθεί για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί και μάλιστα δια νόμου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του πολίτη.

Έτσι ο επισκέπτης της Βουλής βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος όπου θα κρατηθεί μέχρι αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν προβλέπεται μετά το μεσημέρι θέση εισαγγελέα βάρδιας για την εκτέλεση ποινών, ώστε να δώσει την εντολή για να αφεθεί ελεύθερος!

Η διαδικασία προβλέπει ότι ο «κρατούμενος» θα οδηγηθεί στην Σήμανση για δαχτυλικά αποτυπώματα και κατόπιν στην εισαγγελία για να διαπιστωθεί ότι έχει παύσει το αξιόποινο από το 2015 επί υπουργίας Βαλαβάνη με το νόμο 4321/15 που προέβλεπε την παύση των ποινικών διώξεων για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, καθώς και το νόμο 4331/15 που προέβλεπε την μη εκτέλεση εκκρεμών αποφάσεων για το θέμα αυτό.


 iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *