επικαιρότητα

Αν δεν υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση υπακοής, μάλλον δε δουλεύεις σαν καθαρίστρια σε σχολείο


Όπως μαθαίνουμε, στην Ορεστιάδα ήρθε στο φως μια ιστορία, όπου καθαρίστριες κλήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση υπευθυνότητας, συνέπειας και ευσυνειδησίας καθώς επίσης και πως δεν θα αντιδρούν στις “παρατηρήσεις, συστάσεις και υποδείξεις” της Διευθύντριας ενός σχολείου...
Μάλιστα καθαρίστρια η οποία δεν υπέγραψε τη δήλωση, βρέθηκε άνεργη, αφού η σύμβαση εργασίας της δεν ανανεώθηκε. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με το δήμαρχο να υποστηρίζει πως “ήταν άκομψο και εργασιακά αντίθετο αυτό που έγινε” αλλά “η πρόθεση της Σχολικής Επιτροπής ήταν να δοθεί άλλη μία ευκαιρία και να μη διαταραχθεί καμία εργασιακή σχέση”.

Ο πρόεδρος της Σχολική Επιτροπής στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρχαν προστριβές, διαπληκτισμοί και διαμάχες μεταξύ της Διεύθυνσης και των καθαριστριών και τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτές πλέον είχαν φτάσει στο απροχώρητο υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου της Επιτροπής με τις καθαρίστριες.

Δεν είναι γνωστό αν αντίστοιχη δήλωση κλήθηκαν να υπογράψουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που υπάγονται στη Σχολική επιτροπή, ή αν αυτή η δήλωση αφορά μόνο τις καθαρίστριες, οι οποίες μάλλον είναι λίγο κατώτερες εργαζόμενες από τους υπόλοιπους και μπορούμε να τις προσβάλουμε με όποιο τρόπο θέλουμε. Όπως και να ‘χει, σίγουρα θα δούμε κι άλλα παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, δεδομένου του εργασιακού Μεσαίωνα στον οποίο προσπαθούμε να μπούμε για τα καλά.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά