ροή ειδήσεων

Καταγγέλλει την προσπάθεια δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ



Εργοδοτικό Σωματείο επιχειρούν να στήσουν διευθυντικά στελέχη σούπερ μάρκετ στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, διευθυντικά στελέχη γράφουν εργαζόμενους σε ένα πανελλαδικό σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΣΥΕ» ενώ στις 26 Σεπτέμβρη, θα στηθεί κάλπη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου για να ψηφίσουν.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι «το συγκεκριμένο Σωματείο έχει στηθεί με τις πλάτες και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, άλλωστε είναι καταφανέστατο αφού οι ίδιοι οι διευθυντές με εντολή του εργοδότη υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν».

Στο στήσιμο αυτού του σωματείου είναι πρωτεργάτες γνωστοί κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές (κύρια από την παράταξη ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ) και «στόχος είναι η διατήρηση των καταστροφικών, για τους εργαζόμενους, συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι σχεδιασμοί των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων», σημειώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Καταγγέλλει ακόμα ότι «επιχειρούν ενόψει του συνεδρίου της ΟΙΥΕ να διαμορφώσουν πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο εμπόριο, εξυπηρετώντας από καλύτερες θέσεις τους σχεδιασμούς των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο.

Δημιουργούν "σωματεία" κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, "σωματεία" που θα συμφωνούν σε όλα με τους εργοδότες, δηλαδή στις μειώσεις μισθών, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας, στην αύξηση ακόμα περισσότερο της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.

Τέτοια "σωματεία" είναι απαραίτητα στην εργοδοσία και στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους στην υποταγή, στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στη λογική του "μικρότερου κακού".

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) - ΜΕΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ) - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ», τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους κυβερνητικούς - εργοδοτικούς συνδικαλιστές, «αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εργοδοσίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σωματείο της περιοχής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου που μάχεται την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Απαντάμε με οργάνωση στο σωματείο μας, με Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να μπούμε μπροστά, να κόψουμε το βήχα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της».

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *