ροή ειδήσεων

Ο εναλλακτικός τουρισμός της Ρόδου κερδίζει τις εντυπώσεις στο Ντίσελντορφ



Η Ρόδος κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Tour Natur 2018» καθώς και το ενδιαφέρον όχι μόνο τουριστικών φορέων και παραγόντων της Γερμανίας στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και πλήθους Γερμανών που είναι λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων και επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Tour Natur 2018» πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe του Düsseldorf της Γερμανίας, όπου παρουσιάσθηκαν 5.000 προορισμοί απ΄ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό. Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ήταν μεγάλη καθώς η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους Γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου είχε ξεχωριστή και οργανωμένη παρουσία σε δικό της χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Γερμανική αγορά πριν την έναρξη και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, δίνοντας έμφαση σε θεματικούς τομείς, είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, σειρά σημαντικών συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες της Γερμανίας εξειδικευμένους στον εναλλακτικό τουρισμό, επιχειρηματίες του εναλλακτικού τουρισμού της χώρας, προξένους, με εκπροσώπους του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, δημοσιογράφους και άλλους.

Ανάμεσά τους, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Düsseldorf κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, η προϊσταμένη του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κα Βίκυ Στρούμπου και η υπεύθυνη για τα press trips του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κα Αρετή Πρίνου. Με την κα Παπακωνσταντίνου μάλιστα εξέτασαν τη δυνατότητα προώθησης και διασύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα της Ρόδου με τον τουρισμό και προβολής του συγκεκριμένου προγράμματος στο Düsseldorf.

Όπως επεσήμανε μάλιστα η αντιδήμαρχος: «Στόχος μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού είναι να δώσουμε έμφαση και να προβάλλουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, που αφορούν κυρίως τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στο πλαίσιο πάντα της τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ρόδου που έχει ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, αξιοποιώντας πάντα τις υπάρχουσες δυνατότητες και ικανοποιώντας συγχρόνως τις νέες ανάγκες. Η Ρόδος εξάλλου είναι ένας τόπος που εκτός όλων των άλλων, περιλαμβάνει μοναδικά μονοπάτια σε δάση, δίπλα σε πηγές ή κοντά σε θάλασσα. Είναι επίσης ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, ποδηλατικά κλαμπ και λάτρεις του ποδηλάτου. Έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία, που είναι ένα δημοφιλές άθλημα στο νησί, το οποίο μπορούν να απολαύσουν και οι επισκέπτες».

Τα θετικά αποτελέσματα της συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας της Ρόδου στη συγκεκριμένη έκθεση, τα τελευταία χρόνια, αντικατοπτρίζονται και στους πίνακες της Fraport με τις αφίξεις Γερμανών τουριστών τους μήνες πριν και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.

Τους επόμενους μήνες μάλιστα, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2018, πολλοί Γερμανοί, λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού, έχουν προγραμματίσει ήδη τις διακοπές τους στη Ρόδο, αποκλειστικά και μόνον για αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, αλλά και εκπροσώπων Περιφερειών της Ελλάδας, είχε επισκεφθεί όλες τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης Tour Natur 2018 το stand της Ρόδου. Ανάμεσά τους ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ανάπτυξης Εμπορίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Κώττας, από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης κα Ελένη Κατσαρού και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κα Αγγελική Σαραντινού.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε σε Γερμανούς επιχειρηματίες και τουριστικούς παράγοντες η παρουσίαση και προβολή της Ρόδου ως εναλλακτικού τουρισμού μέσα από ένα βίντεο και power point , με την υποστήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ, που εστίαζε στην πανέμορφη ούτως ή άλλως φύση του νησιού, αλλά και στις δυνατότητες και δομές του για εναλλακτικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα “Rhodos”, στο κέντρο του Ντίσελντορφ, της Ροδίτισσας κας Μαρίας Φακέ, η οποία προσέφερε τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και φαγητά της Ρόδου.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος παρείχαν πληροφορίες στους επισκέπτες διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου στη γερμανική γλώσσα.

Προσέφεραν δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, τοπικά προϊόντα του νησιού, προσφορά επιχειρηματιών της Ρόδου, οι οποίοι στηρίζουν πάντα τις προσπάθειες της Διεύθυνσης Τουρισμού προς την κατεύθυνση της προβολής και προσέλκυσης τουριστών στο νησί, όπως οι εταιρείες «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo» και Natura Rodos - Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *