ροή ειδήσεων

Πρώτο κουδούνι με δώδεκα νέες σχολικές μονάδες

Μία στον Αρχάγγελο Ρόδου



Πρώτο κουδούνι σήμερα, για τα σχολεία της χώρας, με τον υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές στις τάξεις, επαναλαμβάνοντας ότι για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στα σχολεία, στην ώρα τους.

Μάλιστα, περισσότεροι από 1.500 μαθητές, που έκαναν μάθημα σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους, θα έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας σε Αγία Παρασκευή, Αλιμο, Αγρίνιο, Μενεμένη, Νεοχώριο Χίου και Θεσσαλονίκη.

Τους επόμενους μήνες, η δημόσια εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές», που κατασκευάζει τα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραδώσει άλλες 16 μονάδες σε Νέα Φιλαδέλφεια, Αρχάγγελο Ρόδου, Ηλεία, Ζάκυνθο, Ανω Λιόσια, Λυκόβρυση, Αχαρνές και Καρδαμύλη, που θα καλύψουν τις ανάγκες επιπλέον 2.500 μαθητών.

Υπό δημοπράτηση βρίσκονται έργα συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, που θα εξασφαλίσουν σύγχρονα σχολεία για 12.000 μαθητές.

Οπως κάθε χρόνο, ο υπουργός ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, με το μήνυμά του να εστιάζει κυρίως στο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και τους γονείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Απευθυνόμενος ειδικά στους μαθητές είπε: «Η αντιμετώπιση του εκφοβισμού δεν σημαίνει πως πρέπει να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας τα αστεία ή τα πειράγματα, την "πλάκα". Αστείο όμως δεν είναι η μαγκιά. Δεν είναι η συμμορία. Δεν είναι η βία και η κοροϊδία. Αν μας διασκεδάζει να επιβάλλουμε τη δύναμή μας πάνω σε άλλους, σημαίνει ότι απλά δεν εκτιμάμε αρκετά τον εαυτό μας. Είναι απαράδεκτο για μια δημοκρατική κοινωνία, να πιστεύουμε ότι "κανονικό" είναι μόνον αυτό που εμείς είμαστε ή εμείς πιστεύουμε, αδιαφορώντας για το "κανονικό" του άλλου. Γιατί η κοινωνία μας είναι ακριβώς το σύνολο των διαφορετικοτήτων: στην εμφάνιση, στη σωματική διάπλαση, στο χρώμα του δέρματος, στους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις, στις πολιτιστικές αξίες και σε πολλά άλλα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *