ροή ειδήσεων

Ο γερμανικός Τύπος αποθεώνει την Κάρπαθο: Ανέγγιχτα αξιοθέατα, εντυπωσιακά μονοπάτια, αυθεντική γαστρονομία



Η αυθεντικότητα και η παράδοση της Καρπάθου σε συνδυασμό με την σπανία πανίδα και χλωρίδα, αλλά και το εύρος των δραστηριοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο πληθώρας Γερμανικών εφημερίδων στο προηγούμενο διάστημα.

Με τίτλο οι «Γυναίκες της Ολύμπου» και φόντο τη μαγευτική όψη του παραδοσιακού οικισμού, η Berlinger Morgenpost, η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα του Βερολίνου εξιστορεί σε ένα εντυπωσιακό ολοσέλιδο αφιέρωμα τις ζωές και τα βιώματα των κατοίκων του επιβλητικού χωριού.


Το χωριό Ολυμπος/Φωτογραφία: Eurokinissi



Εντυπωσιασμένοι με την πρωτόγνωρη καθημερινότητα για τα δεδομένα της εποχής, οι συντάκτες περιγράφουν με λεπτομέρεια τη διατήρηση των εθίμων αλλά των παραδοσιακών τεχνικών που αφορούν κάθε πτυχή της ζωής, όπως η παραγωγή τυροκομικών και γαλακτοκομικών αγαθών, άρτου, υποδημάτων και ρουχισμού για την εξυπηρέτηση πρακτικών αναγκών.

Χοροί στην πλατεία του Ολύμπου/Φωτογραφία: Eurokinissi-Βάιος Χασιαλής


Η αυθεντικότητα όμως στην Κάρπαθο δεν περιορίζεται μόνο στην ζωντανή παράδοση. Η φύση έχει το δικό της ρόλο και αποκαλύπτει τις δικές της ευχάριστες εκπλήξεις σύμφωνα με την καθιερωμένη εφημερίδα του Γερμανικού Νότου, Mitteldeutsche Zeitug.



«Η Κάρπαθος… ακόμη διαφορετική!», συμπεραίνει ο συντάκτης του ολοσέλιδου άρθρου που αποτυπώνει τις εντυπώσεις του σχετικά με το δίκτυο μονοπατιών και τα ανέγγιχτα φυσικά αξιοθέατα.

Τέλος, για αυθεντικές γαστρονομικές απολαύσεις καθώς και εύρος επιλογών από δραστηριότητες για να γυμναστεί κανείς μετά… τα χορταστικά γεύματα, κάνει λόγο η εφημερίδα Passauer Neuer Presse που έχει τεράστια απήχηση στη Βαυαρία.


Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής ψωμιού εντυπωσίασε τους συντάκτες αφιερώματος στη γερμανική εφημερίδα/Φωτογραφία: Eurokinissi

«Η εκτεταμένη δημοσιότητα στη Γερμανία έπειτα από προγραμματισμένη δημοσιογραφική επίσκεψη, ενορχηστρώνει κατάλληλα τις πρόσφατες ενέργειες μας όπως οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση απευθείας πτήσεων από Μόναχο και Ντύσελντορφ, που είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς των μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου, με τη στήριξη εξειδικευμένης εταιρίας συμβούλων μάρκετινγκ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Μιχάλης Λυτός, σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων που εκτιμάται πως «άγγιξε» άνω των 1.500.000 Γερμανών ταξιδιωτών με ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Tα σχετικά δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *