ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση: Οι Ευρωπαίοι θέλουν τους πρόσφυγες αλλά με όρους

Τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Pew Research Center©EPA

Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων μολονότι πολλοί είναι εκείνοι που αποδοκιμάζουν τον τρόπο, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση χειρίστηκε την προσφυγική κρίση η οποία έφθασε στο αποκορύφωμά της το 2015 (σ.σ. άφιξη 1,3 εκατ. μεταναστών στην Ευρώπη). Αυτό καταδεικνύει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew Research Center.

Σε μια εποχή που η οργή για το μεταναστευτικό έχει πυροδοτήσει την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών, αντιμεταναστευτικών κομμάτων στην Ευρώπη, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των ενηλίκων σε Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία και Σουηδία συμφωνούν με τη φιλοξενία προσφύγων, οι οποίοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη βία και τον πόλεμο.



Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα Μαΐου-Ιουνίου.

Ποιοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις



Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά σε Γαλλία (79%) και Ηνωμένο Βασίλειο (74%), ενώ ακόμη και στην Ελλάδα και την Ιταλία -τις δύο βασικές πύλες εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη- η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων. Ειδικότερα:
Στην Ελλάδα υπέρ τάσσεται το 69% (και κατά το 27%) και
στην Ιταλία το 56% (κατά, το 32%).



©EPA/ROMAN RIOS

Η ευρωπαϊκή χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής είναι η Ουγγαρία (32%), πολύ μακριά από την Πολωνία όπου σχεδόν ένας στους δύο (49%) δέχεται να φιλοξενήσει η χώρα του πρόσφυγες.



Λάθος κινήσεις

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης ότι πολλοί Ευρωπαίοι επικρίνουν τις Βρυξέλλες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση.

Ειδικότερα, το 92% των Ελλήνων, το 78% των Ιταλών και το 66% των Γερμανών και των Βρετανών αποδοκίμασαν τη διαχείριση του θέματος από την Ε.Ε.

Το υψηλότερο ποσοστό επιδοκιμασίας καταγράφεται στην Ολλανδία (37%), αν και στη χώρα αυτή η πλειοψηφία (58%) επίσης αποδοκιμάζει την πολιτική των Βρυξελλών.

Πέραν της Ευρώπης, οι Μεξικανοί (79%), οι Καναδοί (74%) και οι Αυστραλοί (72%) δέχονται να φιλοξενήσουν οι χώρες τους πρόσφυγες και ακολουθούν με επίσης υψηλά ποσοστά οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία (66%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *