ροή ειδήσεων

Απεβίωσε ομογενής Ροδίτης κάτοικος Φλόριδας



ΟΛΤΕΜΟΝΤ ΣΠΡΙΝΓΚΣ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Ο Γεώργιος Μιχαήλ Πέρος (George Michael Peros), 85 ετών, κάτοικος του Ολτεμοντ Σπρινγκς της Φλόριδας, απεβίωσε την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Γεννήθηκε στο νησί της Ρόδου στις 22 Ιανουαρίου 1933 και ήταν το δεύτερο από τα έξι παιδιά του Μιχαήλ και την Ειρήνης Πέρου.

Ο Πέρος μεγάλωσε στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και έζησε τα πρώτα του χρόνια στην Κατοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τον αδερφό συνήθιζαν να κλέβουν φαγητό από τις κατοχικές δυνάμεις και στη συνέχεια το μοίραζαν σε φίλους και συγχωριανούς τους. Το τολμηρό τους όμως αυτό εγχείρημα παραλίγο να τους στοιχίσει τη ζωή.

Μετά το πέρας του πολέμου, στα 16 του πια, ο Πέρος σπούδασε βοηθός φαρμακοποιού και στη συνέχεια εντάχθηκε με την ιδιότητά του αυτή στο πλήρωμα του πετρελαιοφόρου «Τίνα Ωνάση», με το οποίο ταξίδεψε τον Κόσμο. Μετά από ένα ταξίδι του αποφάσισε να παραμείνει στις ΗΠΑ, όπου το 1957 γνώρισε την μετέπειτα γυναίκα του Τέισι Αβας.

Ο Πέρος και η Αβας παντρεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 1959, κάνοντας τρεις γιους, τον Μιχαήλ, τον Ιωάννη και τον Στίβεν. Το 1968 μετακόμισαν από το Μπρούκλιν στο Λονγκ Αϊλαντ. Ο Πέρος τότε ίδρυσε την εταιρεία του «GP Painting and Decorating», την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους.

Ηταν ενεργό μέλος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνέβαλε στη μεγάλη αύξηση κεφαλαίων προς όφελος του Ναού. Ο Πέρος αφήνει πίσω του την σύζυγό του, Τέισι, τους γιούς του, την νύφη του Μπάρμπαρα, τις αδελφές του Τιτίκα, Αθανασία και Βούλα. καθώς και πολλά ανίψια.

ekirikas.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *